{ Τελευταία νέα }

Nα γίνει πάρκινγκ η αριστερή λωρίδα της οδού Τσιμισκή προτείνουν οι μοτοσικλετιστές


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Nα γίνει πάρκινγκ η αριστερή λωρίδα της οδού Τσιμισκή προτείνουν οι μοτοσικλετιστέςNα γίνει πάρκινγκ η αριστερή λωρίδα της οδού Τσιμισκή προτείνουν οι μοτοσικλετιστές με επιστολή τους προς τα μέσα.

Ο ΜΟΤ (Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης)  ζητά συνάντηση με τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου υπονάλλουν τη δική τους πρόταση για μετατροπή της αριστερής λωρίδας της Τσιμισκή, σε χώρο parking για μοτοσικλέτες
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση – πρόταση του Μ.Ο.Θ:
 
Με αφορμή την βροχή κλήσεων για παράνομη στάθμευση που δέχτηκαν το τελευταίο 20ημερο οι μοτοσικλετιστές της πόλης μας και επειδή το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει στο πρόβλημα του παρκαρίσματος μοτοσυκλετών στην πόλη, μόνο μέτρα τιμωρίας (πρόστιμα κλπ), χωρίς να δίνει λύσεις, (όπως θα ήταν αυτονόητο ως αρχή της πόλης) ο Μ.Ο.Θ. δεν στέκεται αμέτοχος και θα προτείνει λύσεις. Γιατί η μοτοσυκλέτα στο κέντρο της πόλης είναι η λύση και όχι το πρόβλημα! Ως αρχική πρόταση, προτείνουμε την παρακάτω απεικονιζόμενη λύση, σε πρώτη φάση για την οδό Τσιμισκή. Αφού επί 10 χρόνια το λιγότερο, η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου είναι μονίμως κατειλημμένη με παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα , μπορεί εύκολα να μετατραπεί ως πάρκινγκ μοτοσυκλετών και παράλληλα μιας λωρίδας κίνησης ποδηλάτων. Η χρήση δικύκλων τα τελευταία 10 χρόνια έχει τριπλασιαστεί στην πόλη μας και τα τελευταία πάρκινγκ μοτοσυκλετών έγιναν περίπου πριν 10 χρόνια πάλι μετά από πρόταση του Μ.Ο.Θ. προς τον τότε αντιδήμαρχο.
 
Στη φωτογραφία  μπορείτε να δείτε παράδειγμα σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων που εδώ και χρόνια έχουν δώσει χώρο στις μοτοσυκλέτες στο κέντρο της πόλης διότι έχει γίνει από νωρίς αντιληπτό ότι η λύση στο κυκλοφοριακό των πόλεων είναι η μοτοσυκλέτα.
 
Επιδιώκουμε συνάντηση και διαβούλευση γι αυτό το θέμα αρχικά με τον δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να λυθεί μόνιμα το θέμα του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης, με την χρήση κινήτρων για κίνηση μοτοσυκλετών στο κέντρο της πόλης όπως γίνεται σε όλες τι σύγχρονες πόλεις της Ευρώπης.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ