Ναδάλ για Τζόκοβιτς: Αν δεν θες να κάνεις το εμβόλιο υπάρχουν συνέπειες

Τέννις

Ο Ράφα Ναδάλ σχολίασε τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή του Νόβακ Τζόκοβιτς να ζητήσει ιατρική εξαίρεση για τη συμμετοχή του στο Australian Open.

Διαβάστε επίσης: Η Αυστραλία ζητά από τον Τζόκοβιτς να εγκαταλείψει τη χώρα

“Αν δεν θες να κάνεις το εμβόλιο, τότε αναμένεται να έχεις κάποια προβλήματα” σχολιάζει ο Ναδάλ. Σύμφωνα με το The Age, ο Ράφα Ναδάλ, είχε τοποθετηθεί υπέρ της απόφασης της επιτροπής του Australian Open να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους συμμετέχοντες.

Ο Ναδάλ, μίλησε για πρώτη φορά μετά την άφιξή του στην Αυστραλία. “Είναι φυσικό οι Αυστραλοί να έχουν εκνευριστεί με αυτή την υπόθεση, γιατί έχουν περάσει πολλά λόγω των σκληρών lockdown… Πολλοί άνθρωποι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το μόνο ξεκάθαρο είναι ότι αν κάνεις το εμβόλιο, μπορείς να παίξεις στο Australian Open και παντού. Ο κόσμος κατά τη γνώμη μου έχει υποφέρει αρκετά για να μην ακολουθούν κάποιοι τους κανόνες” τόνισε.

“Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι πιστεύω ότι λένε οι επιστήμονες. Αν οι άνθρωποι της επιστήμης λένε ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο, τότε πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Αυτή είναι η άποψή μου” υπογράμμισε.

“Πέρασα τον κορονοϊό και έχω κάνει δύο δόσεις του εμβολίου. Αν το κάνεις αυτό, δεν έχεις πρόβλημα και μπορείς να παίξεις παντού. Αυτό είναι ξεκάθαρο” είπε ο Ναδάλ.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τον Τζόκοβιτς απάντησε “αν δεν θες να κάνεις το εμβόλιο, θα έχεις προβλήματα. Πέθαναν πάρα πολλοί άνθρωποι τα τελευταία δύο χρόνια, το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε την πανδημία”

“Αν ήθελε, θα έπαιζε στην Αυστραλία χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Πήρε τις αποφάσεις του και ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίζει για τον εαυτό του αλλά υπάρχουν συνέπειες. Φυσικά, δεν μου αρέσει ότι συμβαίνει. Κατά κάποιον τρόπο τον λυπάμαι. Αλλά συγχρόνως, ήξερε τις προϋποθέσεις εδώ και αρκετούς μήνες και αποφάσισε ανάλογα” συμπλήρωσε.
Νόβακ Τζόκοβιτς: Η επιστολή του υπουργού Υγείας στην ομοσπονδία Τένις για τις “εξαιρέσεις”

 

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως