Νασιούλας: «Η εκλογή μου στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι μόνον η αρχή»

Νασιούλας: «Η εκλογή μου στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι μόνον η αρχή»

Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα σήμερα ο Γιάννης Νασιούλας σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, όπου ευχαριστεί όσους τον στήριξαν.
 
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση.
 
Θεωρώ πως η εκλογή μου σηματοδοτεί μια Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της Θεσσαλονίκης με τίμησαν με την ανάδειξή μου ως Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ιωάννης Νασιούλας – Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη». Τις ευχαριστώ και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Δεσμεύομαι απέναντί τους να μην υπαναχωρήσω από τις θεμελιώδεις αρχές μου και να εργαστώ για να τους δικαιώσω.
Οι τρεις στόχοι μου: 2+1 επιτυχίες
Στην αρχή της πολιτικής μου κινητοποίησης, είχα θέσει τρεις βασικούς στόχους:
Να εισέλθω στην πολιτική ανεξάρτητος, αρθρώνοντας αυτόνομο, ακομμάτιστο, εθνικό και νέο πολιτικό λόγο και λαμβάνοντας μέρος σε ποικίλες εκλογικές αναμετρήσεις.
Να εκλεγώ, δίδοντας φωνή στην πολιτική μου παράταξη.
Να κάνω πράξη το μέγιστο δυνατόν μέρος των διακεκηρυγμένων θέσεών μου, από θέση εξουσίας και ευθύνης.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της Θεσσαλονίκης έκαναν τους δυο πρώτους στόχους μου πραγματικότητα. Τώρα, θα εργαστώ ώστε και ο τρίτος στόχος να πραγματοποιηθεί.
Δεν ξόδεψα (μαύρο) πολιτικό χρήμα
Επέλεξα συνειδητά να μην διεξαγάγω έναν σπάταλο ή προκλητικό προεκλογικό αγώνα: δεν έθεσα σε λειτουργία Εκλογικό Κέντρο, δεν ανάρτησα την αφίσα με το πρόσωπό μου στις στάσεις του ΟΑΣΘ που μου εξασφαλίστηκαν εκ του Νόμου δωρεάν, δεν βρώμισα την πόλη με φυλλάδιά μου και δεν όχλησα τους συμπολίτες μας με τηλεφωνήματα ή e -mails.
Επίσης -και το τονίζω- δεν υφίσταται δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης τηλεοπτικού ή ραδιοφωνικού σταθμού, καθώς και ιδιοκτήτης διαδικτυακού τόπου που να μπορεί αληθώς να ισχυρισθεί πως του έδωσα χρήματα για να προβάλλει το πρόσωπο και τις θέσεις μου. Δεν έδωσα μαύρο πολιτικό χρήμα.
Το ποσοστό μου με ξενίζει
Το ποσοστό του περίπου 1% που έλαβε ο συνδυασμός μου με ξενίζει. Είναι μακράν αυτού που προέβλεπα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να το αποδώσω σε το όντι ισχνή εκλογική μας επίδοση.
Υπέβαλα αναφορά στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επί του εδάφους γραπτών καταγγελιών που μου έγιναν. Επελήφθη η Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχω πλήρη εμπιστοσύνη.
Οι ψηφοφόροι μου απείχαν
Το γεγονός πως το μισό σχεδόν εκλογικό σώμα δεν προσήλθε να ψηφίσει, στέρησε από έμενα και την παράταξή μου πολύτιμους ψήφους. Στην πρωτοφανή αποχή αποδίδω εν μέρει την εκλογική μου υστέρηση, σε σχέση με το ποσοστό που εκτιμούσα πως θα επιτύχω στην κάλπη.
Τούτου δοθέντος, πιστεύω πως, στην μεγάλη μάζα των απόντων, βρίσκονται ψηφοφόροι που άκουσαν τον πολιτικό μου λόγο, τους έπεισε και για δικούς τους λόγους, αυτό το εξέφρασαν ως απόρριψη της εκλογικής διαδικασίας: η πτόησή τους εξαιτίας της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ που πρόδωσε την Μακεδονία και της συμπαιγνίας της αντιπολίτευσης, έγινε σιχασιά για το πολιτικό σύστημα και επέλεξαν να απόσχουν. Επέλεξαν, δηλαδή, να τους κυβερνήσουν πολιτικοί εκλεγμένοι από άλλους ψηφοφόρους. Αυτό είναι το σφάλμα των ψηφοφόρων και δεν θα είναι χωρίς κόστος.
Συγχαρητήρια στους πολλούς και αξιόλογους εκλεγέντες
Θεωρώ πως ο προεκλογικός διάλογος κινήθηκε σε κόσμιο πλαίσιο και ήταν παραγωγικός, στον βαθμό που ανέδειξε θέσεις και πολιτικές φυσιογνωμίες πολύ αξιόλογες. Θα ήθελα να συγχαρώ τους εκλεγέντες και τις εκλεγείσες και ιδία τους δύο πλειοψηφίσαντες που θα συναγωνιστούν στην επαναληπτική εκλογή της επόμενης Κυριακής.
Θα συνεχίσω με δέσμευση
Με την βούληση των πολιτών, η πολιτική μου δραστηριοποίηση θα συνεχιστεί, θα επεκταθεί, θα βαθύνει και θα συγκροτηθεί προς ένα υπόδειγμα νίκης, ενότητας και ηγεσίας.
 
 
 
 
 

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως