Νέα απάτη μέσω sms - Μηνύματα COVID για… καραντίνα

Ανδρικό χέρι κρατά ένα κινητό τηλέφωνο

Μια νέα μέθοδο εξαπάτησης των πολιτών που τείνει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, «σκαρφίστηκαν» επιτήδειοι που δρουν μέσω αποστολής μηνυμάτων σε κινητά, προκειμένου να αντλήσουν τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουμε όλοι όταν και εάν λάβουμε ένα sms, το οποίο ενημερώνει ότι δήθεν ο χρήστης μπαίνει σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα αναφέρει, «έχετε σταλεί σε καραντίνα για 10 ημέρες». Στη συνέχεια υπάρχει ένα link το οποίο ο χρήστης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακολουθήσει. Στο μεταξύ λόγω και της… ασυνταξίας φαίνεται η αναξιοπιστία του.

Στην περίπτωση που το πράξει, οι επιτήδειοι θα έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα, έως και κωδικούς πρόσβασης λ.χ. σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής (web banking), με κίνδυνο να χάσει ακόμα και χρήματα.

Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι καταγγελίες από πολίτες στα αστυνομικά τμήματα ότι δέχονται αυτό το συγκεκριμένο μήνυμα. Οι επιτήδειοι το στέλνουν μαζικά σε πολίτες εκμεταλλευόμενοι τον φόβο του κορονοϊού και τα μέτρα που ισχύουν.

Πολλοί λένε ότι έχουν πατήσει τον σύνδεσμο έχουν καταγγείλει ότι έχουν δεχτεί απειλές στα κινητά ή τους υπολογιστές τους.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως