{ Τελευταία νέα }

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας-κολαστήριο στις Σέρρες

Έδινε ναρκωτικά δισκία χωρίς συνταγογράφηση στους ηλικιωμένους


Κατηγορίες: Κοινωνία

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας-κολαστήριο στις ΣέρρεςΝέα εξέλιξη στον οίκο ευγηρίας στις Σέρρες,που όπως προκύπτει από τις αστυνομικές έρευνες λειτουργούσε παράνομα ενώ οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων αποτελούσαν απειλή για την ζωή τους.

Νέα στοιχεία προκύπτουν για τον οίκο ευγηρίας-κολαστήριο στις Σέρρες, του οποίου ο υπεύθυνος συνελήφθη εχθές από τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οίκος ευγηρίας  όχι μόνο λειτουργούσε παράνομα χωρίς την απαιτούμενη άδεια και  ήταν υπεράριθμος αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων ανθρώπων ήταν τέτοιες που έθεταν σε κίνδυνο την υγεία τους. 
 
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας εντοπίσθηκε παράνομος ξενώνας φιλοξενίας ηλικιωμένων σε περιοχή των Σερρών
 
Συνελήφθη ένα άτομο που εκμίσθωνε δωμάτια σε ηλικιωμένους και σε άτομα με κινητικά προβλήματα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις
Επίσης στους χώρους του ξενώνα δεν τηρούνταν οι συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης και τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.
Εντοπίσθηκε χθες (16 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, παράνομος ξενώνας φιλοξενίας ηλικιωμένων και συνελήφθη ένας ημεδαπός υπεύθυνος του ξενώνα.
 
Ειδικότερα όπως διαπιστώθηκε, λειτουργούσε από την 31η Αυγούστου 2020 ξενώνα φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με κινητικά προβλήματα, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή και χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διατυπώσεις και συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης των ατόμων που διέμεναν στον ξενώνα.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στους χώρους του ξενώνα, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν έναντι χρηματικής αμοιβής 10 άτομα. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 339 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες ιατρικές συνταγές.
Επιπλέον, δεν τηρούνταν τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ οι διαμένοντες, με μέριμνα των αρμόδιων κοινωνικών Υπηρεσιών, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για την περίθαλψη τους.
 
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για τα αδικήματα της έκθεσης, της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ