Νέα επιστημονική ανακάλυψη για την μελέτη των αιγυπτιακών σαρκοφάγων (βίντεο)

Νέα επιστημονική ανακάλυψη για την μελέτη των αιγυπτιακών σαρκοφάγων (βίντεο)

Η νέα αυτή μέθοδος θα φέρει στο φως περισσότερα στοιχεία για την αρχαία ιστορία της Αιγύπτου

Eπιστήμονες πρόσφτα ανακάλυψαν μία νέα μέθοδος εξέτασης των αιγυπτιακών σαρκοφάγων, με  την οποία δεν είναι αναγκαίο να ανοιχτεί η σαρκοφάγος.
 
Η  ομάδα επιστημόνων χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό από ακτίνες Χ και  ηλεκτρονικού τομογράφου ( CT ) στις πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις της Αιγύπτου, όπου ήρθαν στο φως δεκάδες αιγυπτιακές μούμιες. Η χρήση αυτής της μεθόδου είναι πολύ σημαντική  τόσο για την αρχαιολογία όσο και για την περαιτέρω κατανόηση μιας ιστορικής περιόδου, και με την οποία οι ερευνητές θα είναι σε θέση να εξετάζουν πλέον και τις πιο μικρές λεπτομέρειες.
 
Επί παραδείγματι, σε εξέταση μιας αιγυπτιακής σαρκοφάγου ο συγκεκριμένος τομογράφος δημιούργησε μία τρισδιάστατη εικόνα για το περιεχόμενο της και οι ακτίνες Χ που χρησιμοποιήθηκαν- και που έχουν διάμετρο μικρότερη κι από το μέγεθος  ανθρώπινης τρίχας, αποκάλυψαν λεπτομερειακά στοιχεία για την ανθρώπινη μούμια που βρισκόταν στο εσωτερικό της.
 
Σκελετικοί τραυματισμοί, φυσιογνωμικά στοιχεία, αντικείμενα κτλ θα μπορούν να μελετηθούν πιο εύκολα χωρίς οι πανάρχαιες μούμιες να διατρέχουν τον κίνδυνο  να αλλοιωθούν κατά την διάρκεια της μελέτης τους.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως