Περιπολικό ΕΛ.ΑΣ

Νέα Φιλαδέλφεια: Ένταλμα σύλληψης για οπαδό που ταυτοποιήθηκε από βίντεο της επιδρομής

Ένταλμα σύλληψης για οπαδό που ταυτοποιήθηκε από βίντεο της επιδρομής των χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη εξέδωσε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν οπαδό που ταυτοποιήθηκε από βίντεο στο οποίο διακρίνεται να φοράει κράνος πριν ξεκινήσει η επίθεση των χούλιγκαν. Μάλιστα το εν λόγω άτομο φέρεται να είχε δεχτεί επίθεση και να είχε μαχαιρωθεί έξω από το Εφετείο τον περασμένο Μάρτιο, όταν εκδικαζόταν άλλη υπόθεση οπαδικής βίας.

Το ένταλμα αφορά έναν αυτοπροσδιοριζόμενο οπαδό του Παναθηναϊκού, κατά πάσα πιθανότητα ελληνικής ιθαγένειας, ο οποίος στην πραγματικότητα «κίνησε υποψίες προς τον εαυτό του», πραγματοποιώντας ανάρτηση στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ανακοινώνοντας με… υπερηφάνεια, ότι συμφωνεί με τα επεισόδια στις παρυφές του αγώνα. Η φράση του στην ανάρτηση ήταν «Καλά τους κάνατε». Έτσι οι Αρχές τώρα εξετάζουν αν είχε ή όχι ο ίδιος έμπρακτη συμμετοχή ή μόνο παρότρυνση, προκειμένου σε καθεμιά από τις περιπτώσεις να του απαγγείλουν τις αντίστοιχες κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη, που μίλησε στην εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί”, ο ίδιος έχει χρησιμοποιήσει το πραγματικό προφίλ του στην ανάρτησή του και αν και δηλώνει υποστηρικτής του Παναθηναϊκού, οι οργανωμένοι λένε πως δεν τον γνωρίζουν. Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, σημείωσε ότι τα στοιχεία του υπάρχουν και πως η έρευνα συνεχίζεται.

Η έρευνα συνεχίζεται και έπεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων, τα οποία εξέδωσαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους αφού ταυτοποίησαν άλλους οπαδούς που μετείχαν στην επίθεση, μέσω των αριθμών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους.

Από τη δική του πλευρά σχετικά με το δικό του εντολέα, επίσης οπαδό του Παναθηναϊκού, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε:

«Η αιτιολογία, την οποία ανέπτυξαν προφορικά στον εντολέα μου τόσο ο Εισαγγελέας που γνωμοδότησε, όσο και η τακτική Ανακριτής που διεξάγει την ανάκριση, ήταν ότι οι εγκληματίες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν γνώριζαν την Αθήνα, δεν γνώριζαν κυρίως το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και ότι τους καθοδήγησαν κάποιοι Έλληνες, οι οποίοι συνδέονται μαζί τους και ιδεολογικά – πολιτικά, δηλαδή φασίστες και αντίπαλοι της ΑΕΚ, και αφού ο εντολέας μου και οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού είναι και ευρίσκετο κοντά στο χώρο των επεισοδίων, είναι ο καθοδηγητής τους. Χθες όμως, με καθυστέρηση σχεδόν 10 ημερών, ενώ αυτό έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη μέρα, αφού η διαδικασία της σημάνσεως γίνεται αμέσως μετά τη σύλληψη, το κακοφτιαγμένο αυτό σενάριο της αστυνομίας κατέρρευσε, αφού διαπιστώθη ότι τουλάχιστον 6 οπαδοί από τους 102 που συνελήφθησαν, και δεν γνωρίζουμε πόσοι ακόμη από αυτούς που διέφυγαν την σύλληψη, όχι μόνο γνώριζαν την Αθήνα, όχι μόνο γνώριζαν πού είναι το στάδιο της ΑΕΚ, αλλά και ότι προ 8ετιας είχαν συλληφθεί στην Αθήνα για αντίστοιχα επεισόδια, αποδεικνυόμενης με αυτό τον τρόπο της απόλυτης αθωότητος του εντολέως μου […] κάτι που δείχνει ότι η διαδικασία των συλλήψεων ήταν προκατειλημμένη, ατελής και ατυχής για την αστυνομία. [..] Ο εντολέας μου ευρέθη χωρίς κουκούλα, χωρίς κράνος και άοπλος και δεν γνωρίζει ούτε έναν εκ των άλλων συλληφθέντων. Από το κινητό του τηλέφωνο προκύπτει ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με κανένα Κροάτη και με κανένα κροατικό τηλέφωνο ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων».


Αθήνα 18 Αυγούστου 2023

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως