Νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό των πολιτών δια του παραδείγματος των γιατρών ξεκίνησε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).

Συγκεκριμένα, με αφίσες σε δομές υγείας και δημοτικά κτίρια, ο ΙΣΘ προτρέπει τους πολίτες, με το παράδειγμα πρώτα των μελών του, να εμβολιαστούν άμεσα. Βασικό σύνθημα του επιστημονικού συλλόγου είναι «ΕΜΕΙΣ (ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ) ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΜΕ, ΕΣΥ;».

Στο μεταξύ, ο ΙΣΘ, με επιστολή του, καλεί τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα να συμβάλλουν άμεσα ώστε οι εμβολιασμοί να «τρέξουν» γρηγορότερα μέσα στην ασφάλεια των ιατρείων. «Η συμβολική αμοιβή που έχει ορισθεί από την πολιτεία (για τον εμβολιασμό στο ιατρείο) δεν ανταποκρίνεται στην ιατρική πράξη ωστόσο αυτή τη στιγμή προέχει, λόγω της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ, η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών», τονίζεται σχετικά.

«Οι ιατροί του ΙΣΘ, σε όλες τις φάσεις της πανδημίας αγωνίστηκαν για την προάσπιση της υγείας των πολιτών και εμβολιάστηκαν σε υψηλότατο ποσοστό δίνοντας ένα παράδειγμα προς μίμηση. Στην κρίσιμη αυτή φάση της πανδημίας θα είναι ουσιαστική η συμβολή μας στην ύψωση του τείχους συλλογικής ανοσίας μέσω της ενίσχυσης των εμβολιασμών, οι οποίοι αποτελούσαν, αποτελούν και πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν ιατρική πράξη», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίστας δηλώνει βέβαιος ότι οι συνάδελφοί του θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση του υπουργείου Υγείας τους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο πρόγραμμα για εμβολιασμό του πληθυσμού κατ’ οίκον ή στο ιατρείο τους αλλά και ότι «η εμπιστοσύνη των πολιτών στους γιατρούς τους, θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και σε αυτή την περίπτωση».

Τα ονόματα ή και οι επωνυμίες των συμβεβλημένων ιατρών και φορέων του άρθρου 268 ν. 4798/21 καθώς όλα τα στοιχεία επικοινωνίας τους αναρτώνται στον ιστότοπο emvolio.gov.gr προκειμένου οι πολίτες να επικοινωνούν μαζί τους για να ορίσουν την ημερομηνία εμβολιασμού τους.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως