{ Τελευταία νέα }

Νέα μέτρα για την Αττική ανακοινώνονται το απόγευμα -Τα περίπτερα θα κλείνουν τα μεσάνυχτα

απαγόρευση πώλησης αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα από τα περίπτερα

 

Κατηγορίες: Ελλάδα

Νέα μέτρα για την Αττική ανακοινώνονται το απόγευμα -Τα περίπτερα θα κλείνουν τα μεσάνυχταΕκτός από την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, εξετάζεται και η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς, εξωτερικούς χώρους, περιορισμός κυκλοφορίας ηλικιωμένων

Ολοταχώς στη λήψη νέων μέτρων προχωρά η κυβέρνηση, καθώς στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπεμβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε να επιβληθεί άλλο ένα μέτρο αποφυγής του συνωστισμού σε πλατείες και στέκια που συχνάζουν κυρίως νέοι σε ηλικία.
Το μέτρο αυτό είναι η επιβολή απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ από περίπτερα, ψιλικατζίδικα, κάβες από τις 12:00 τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 5 τα ξημερώματα.
Σκοπός του μέτρου να μην πωλείται αλκοόλ με σκοπό να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες, όπου μαζεύονται νεαροί με το που κλείνουν τα καταστήματα. Το μέτρο αυτό προτιμήθηκε έναντι της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ στα περίπτερα καθώς θεωρήθηκε ότι θα υπήρχαν δυσκολίες ως προς τους ελέγχους.

Το μέτρο, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στην ενημέρωση για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ενημέρωση των 6, μαζί με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει νέα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Αττική όπου και εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η απαγόρευση της πώλησης του αλκοόλ, προστίθεται στη σειρά των μέτρων που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να αποφύγει το ύστατο μέτρο του οριζόντιου lockdown στην Αττική, η οποία ... ακροβατεί μεταξύ πορτοκαλί και κόκκινου, σε ό,τι αφορά στον δείκτη επικινδυνότητας της εξάπλωσης κρουσμάτων του κορονοϊού.

Μιλώντας σχετικά στη Βουλή ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Είμαστε μακριά από ένα lockdown .Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για παράδειγμα σας λέω τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ή πιθανόν μέτρα για ηλικιακές ομάδες άνω των 65 αλλά και αυτό θα το δούμε με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής» είπε ο υφυπουργός.

Εκτός από την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, εξετάζονται και τα εξής:
Η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.
Ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6:00 το πρωί, όπου η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με SMS.
Αποστολή SMS για τις μετακινήσεις όλων των πολιτών άνω των 65 ετών.

 

Αναμένεται ακόμη να ανακοινωθεί ότι το delivery τo πρωί θα ξακινά στις 5 και όχι στις 7, δηλαδήδύο ώρες νωρίτερα.

Στη φαρέτρα της κυβέρνησης υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως άλλωστε τα περιέγραψε και ο Νίκος Χαρδαλιάς στη Βουλή, ωστόσο δεν κρίνεται ότι πρέπει να εφαρμοστούν ακόμη.


. 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ