{ Τελευταία νέα }

Νέα μέτρα στήριξης 3,5 δισ της οικονομίας εξήγγειλε ο Μητσοτάκης - Για ποιούς μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου


Κατηγορίες: Πολιτική

Νέα μέτρα στήριξης 3,5 δισ της οικονομίας εξήγγειλε ο Μητσοτάκης - Για ποιούς μηδενίζεται η προκαταβολή φόρουΝέα μέτρα στήριξης 3,5 δισ της οικονομίας εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

Μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις με τζιρο κατά το α εξαμήνο κατά 35% χαμηλότερο από του 2019.
Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η μείωση της προκαταβολής θα κυμαίνεται από 30% έως 70%. Μηδενική θα είναι η προκαταβολή φόρου και για τις εποχικές επιχειρήσεις, ενώ τη μισή προκαταβολή φόρου θα πληρώσουν όσοι επαγγελματίες δεν έχουν υποχρέωση υποβολής ΦΠΑ.
Eπιστρεπτέα προκαταβολή. Αυτή θα αφορά και ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή. Θα καταβάλλεται με βάση τον τζίρο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου. Οπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός, 7.000 επιχειρήσεις του τουρισμού θα πάρουν επιστρεπτέα προκαταβολή την επόμενη εβδομάδα, ενώ120.000 επιχειρήσεις έχουν ωφεληθεί από την επιστρεπτέα προκαταβολή.
 
Eπιδότηση κατά 60% όλων των εργοδοτικών εισφορών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία, που επεκτείνεται και για τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
 
Oι εποχικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.
 
Eπεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής εργασίας των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.
 
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι πρωτοφανής «και δεν το κρύψαμε ποτέ» και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό που έχει καταφέρει η κυβέρνηση είναι να αποτρέψει μια απότομη αύξηση της ανεργίας.
 
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ