Πλατεία Αντιγονιδών

Νέα πεζοδρόμια, νέος φωτισμός σε 10 εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης

Η Εγνατία, η Ολύμπου, η Κολωνιάρη, η Παναγίας Φανερωμένης, μεταξύ των δρόμων που θα αναπλαστούν

Νέα ισχυρή ταυτότητα αποκτούν δέκα εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, έπειτα από την ένταξη στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης της αντίστοιχης αναπτυξιακής παρέμβασης, που χρηματοδοτείται με περίπου 30 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε εχθές (26/09) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι απαιτήθηκαν «σπριντ» και συστηματικός σχεδιασμός, ώστε να εξασφαλιστεί η συγκεκριμένη χρηματοδότηση.
Οι δέκα δρόμοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι η Εγνατία, η Ολύμπου, η Κολωνιάρη, η Παναγίας Φανερωμένης, η Κλαυθμώνος, η 25ης Μαρτίου, η Μάρκου Μπότσαρη, η Παπάφη και στην Τριανδρία η Ελευθερίας και η Ελ. Βενιζέλου.
«Με τις παρεμβάσεις μας θέλουμε να φτιάξουμε δρόμους ζωντανούς – εμπορικούς. Να ανοίξουν ξανά εμπορικά καταστήματα, να δημιουργηθούν ξανά θέσεις εργασίας, να δοθεί ζωή σε γειτονιές που τόσα χρόνια η κρίση τις καθήλωσε. Η Θεσσαλονίκη των εμπόρων και της αγοράς, η Θεσσαλονίκη της βόλτας και του περίπατου χρειάζεται και θα έχει νέα πεζοδρόμια, νέο φωτισμό, νέο αστικό εξοπλισμό, περισσότερο πράσινο», τόνισε ο κ. Ζέρβας.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε αναφορά σε σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάθε γειτονιά έχει πλέον κι ένα εργοτάξιο».