{ Διεθνή }

Νέα Υόρκη: Θετική στον κορωνοϊό μια τίγρης - Την κόλλησε φύλακας του πάρκου


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Νέα Υόρκη: Θετική στον κορωνοϊό μια τίγρης - Την κόλλησε φύλακας του πάρκουΘετική στον κορωνοϊό μια τίγρης σε πάρκο της Νέας Υόρκης.

Το θετικό κρούσμα που για πρώτη φορά αφορά περίπτωση άγριου ζώου, επιβεβαίωσε το Εθνικό Εργαστήριο Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην Αϊόβα.
 
Πιθανολογείται ότι η τίγρης Νάντια που είναι 4 ετών, κόλλησε από κάποιον φύλακα του πάρκου, ενώ άλλα έξι αιλουροειδή παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού. Ο ζωολογικός κήπος της Νέας Υόρκης παραμένει κλειστός στο κοινό από τις 16 Μαρτίου.
 
Τα συμπτώματα που έχει η 4χρονη τίγρης είναι έντονος βήχας, κάτι που κίνησε υποψίες και οι υπεύθυνοι προχώρησαν άμεσα στις εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC ο φύλακας που μετέδωσε τον κορονοϊό στη τίγρη δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.
 
Ο επικεφαλής κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου της Νέας Υόρκης, ανάφερε χαρακτηριστικα. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που οποιοσδήποτε από εμάς γνωρίζει οπουδήποτε στον κόσμο πως ένα άτομο μόλυνε ζώο και το ζώο αρρώστησε».
 
Σημειώνεται ότι ακόμα δυο τίγρεις και τρία αφρικανικά λιοντάρια έχουν εμφανίσει ανάλογα συμπτώματα, παρουσιάζοντας μειωμένη όρεξη αλλά είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να αναρρώσουν.
Μάλιστα, νέα μελέτη από την Κίνα, επισημαίνει ότι οι γάτες μπορεί να μολύνουν η μία την άλλη ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποια άλλα είδη μπορούν να μολυνθούν.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ