Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ

Νεάπολη Θεσσαλονίκης: Ληστεία σε κατάστημα ψιλικών (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ληστεία σημειώθηκε περί τις 05.00 τα ξημερώματα σε κατάστημα ψιλικών, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις άνδρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και απειλώντας λεκτικά τον υπάλληλο του καταστήματος, άρπαξαν από το ταμείο 600 ευρώ αλλά και καπνικά είδη η αξία των οποίων υπολογίζεται σε περίπου 10.000 ευρώ. Οι δράστες απείλησαν λεκτικά τον υπάλληλο του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή.

Οι δράστες μάλιστα, πριν την κλοπή, έκοψαν τα καλώδια τηλεφώνου της πολυκατοικίας, προκειμένου το ψιλικατζίδικο στην Θεσσαλονίκη να μη μπορεί να ειδοποιήσει – μέσω του κυκλώματος παρακολούθησης – την εταιρεία securιty.

Ληστεία στη Νεάπολη

Μιλώντας στο newsit.gr, ο ιδιοκτήτης περιγράφει τα όσα έγιναν.

«Οι δύο δράστες κατάφεραν και άνοιξαν μια τρύπα από το πλάι του καταστήματος, εκεί όπου υπάρχει μια πρασιά. Πρώτα έκοψαν τα καλώδια του τηλεφώνου όλης της πολυκατοικίας για να μην μπορεί να ειδοποιηθεί η εταιρεία security και στη συνέχεια εξουδετέρωσαν τον συναγερμό ξηλώνοντας τον και πετώντας τον μέσα σε κουβά με νερό. Έκοψαν μία τρύπα στο στη γυψοσανίδα που υπάρχει στο πλάι του καταστήματος και οδηγεί σε ντουλάπι. Και από εκεί μπήκαν μέσα. Αμέσως σαν να ήξεραν ακριβώς τι να κάνουν, σαν να γνώριζαν τα σημεία του καταστήματος έτρεξαν στα τσιγάρα και άρχισαν να αδειάζουν όλα τα ράφια, ρίχνοντας τα πακέτα μέσα σε σακούλες, ενώ πήραν και χρήματα που είχαμε αφήσει για να πληρωθούν κάποιες υποχρεώσεις. Συνολικά ήταν περίπου 1.000 ευρώ μετρητά, ενώ τα τσιγάρα που πήραν μαζί τους υπολογίζω ότι είχαν περίπου 10.000-12.000 ευρώ αξία. Έμειναν μέσα στο κατάστημα περίπου 10-15 λεπτά και αφού έκαναν αυτό που ήθελαν διέφυγαν σαν κύριοι. Δύο άτομα είδαμε εμείς, δεν ξέρω αν τους περίμενε και κάποιος άλλος έξω. Φορούσαν μάσκες full face και γάντια».

Οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.


Θεσσαλονίκη 19 Ιανουαρίου 2023