Νέες ανακαλύψεις στο Τατόι: 70 βαλίστες και μπαούλα βρέθηκαν στο βασιλικό κτήμα

Νέες ανακαλύψεις στο Τατόι: 70 βαλίστες και μπαούλα βρέθηκαν στο βασιλικό κτήμα

Ανάμεσά στο περιεχόμενο των βαλιτσών και τα φορέματα της Φρειδερίκης

Γύρω στις 70 βαλίτσες και μπαούλα βρέθηκαν στο βασιλικό κτήμα του Τατοΐου, καθώς και σε άλλα βασιλικά ακίνητα. Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, οι βαλίτσες και τα μπαούλα ήταν καλυμμένα από τόνους σκόνης, τα οποία άρχισαν σιγά σιγά  να αποκαλύπτονται. 
 
Mέσα στις δεκάδες βαλίτσες που ανακαλύφθηκαν στοιβαγμένες, σε διάφορα σημεία του στάβλου, μαζί με έπιπλα εποχής, χαλιά και έργα τέχνης, βρέθηκαν πολυτελή φορέματα της Βασίλισσας Φρειδερίκης αλλά και κάποιες παραδοσιακές στολές ξένων χωρών τις οποίες η τέως βασιλική οικογένεια είχε δεχτεί ως δώρα.
 
Η διαδικασία καθαρισμού και ανοίγματος των πολυάριθμων αυτών βαλιτσών συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αργά και με ιδιαίτερη προσοχή, έτσι ώστε να μην καταστραφεί το περιεχόμενό τους. Τα μυστήρια των βασιλικών κτημάτων αναμένονται να συνεχιστούν έως ότου ανοίξουν και τα 70 μπαούλα και τα συρτάρια.

Μέσα στις επόμενες ημέρες λοιπόν θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με περιεχόμενό τους, καθώς την όλη επιχείρηση έχει προσωπικά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία συχνά επισκέπτεται το βασιλικό κτήμα.
 

Επίσης, στον στάβλο του Βασιλέως Γεωργίου βρέθηκαν και πολλά μπουκάλια κόκκινου ξηρού κρασιού κάπου 70 χρονών με την ετικέτα  «Δεκέλεια».

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως