{ Τελευταία νέα }

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: «Θα το πληρώσει η Ελλάδα αν παρενοχλήσει το Oruc Reis» - Κουνά το δάκτυλο και στη Γαλλία


Κατηγορίες: Διεθνή

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: «Θα το πληρώσει η Ελλάδα αν παρενοχλήσει το Oruc Reis» - Κουνά το δάκτυλο και στη ΓαλλίαΝέες απειλές Τσαβούσογλου: «Θα το πληρώσει η Ελλάδα αν παρενοχλήσει το Oruc Reis» - Κουνά το δάκτυλο και στη Γαλλία

Μετά τις επιστολές που έστειλε σε Ευρωπαίους ΥΠ ΕΞ με τις θέσεις της Τουρκίας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τσαβούσογλου κάλεσε την Ελλάδα «να είναι λογική» σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Ελβετό ομόλογό του Ινιάτσιο Κασίς στη Βέρνη. 
 
«Η Ελλάδα πρέπει να είναι λογική. Να μην επιχειρήσει να παρενοχλήσει το Oruc Reis γιατί θα το πληρώσει», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. «Δεν είμαστε υπέρ των εντάσεων με την Ελλάδα».  Η δε Γαλλία «να αποφεύγει κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο που κλιμακώνουν τις εντάσεις», είπε. Ο κ. Τσαβούσογλου, έπλεξε το εγκώμιο της Ελβετίας που προσφέρθηκε να μεσολαβήσει για την αποκλιμάκωση, ενώ κάλεσε την ΕΕ «να μην παραχαϊδεύει πλέον την Ελλάδα, αλλά να στηρίξει τη διπλωματία και την κοινή λογική».
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ