Παπούτσια κρεμασμένα στην Αγία Σοφία

Νέες εικόνες ντροπής - Μετατρέψανε την Αγιά Σοφία σε...παπουτσοθήκη!

Νέες εικόνες ντροπής από την Αγιά Σοφία είδαν το φως της δημοσιότητας στον απόηχο των «φυσιολογικών φθορών», κατά τις τουρκικές αρχές, στην Αυτοκρατορική Πύλη.

Σε δύο φωτογραφίες πιστοί εμφανίζονται να παρατάνε όπου βρουν τα παπούτσια τους για να προσευχηθούν, ακόμα και κρεμώντας τα στους τοίχους!

Το θέμα ανέδειξε ο ίδιος ο Δήμος Κωνσταντινούπολης, και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος του Δήμου για την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς της Πόλης, Μαχίρ Πόλατ.

«Η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που προσβάλει την αγιότητα και την ιστορική αξία της Αγίας Σοφίας. Ζητώ από τα αρμόδια ιδρύματα να βάλουν τέλος σε αυτήν την ντροπή απέναντι στην ευαισθησία των εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ψυχή τους στην Αγία Σοφία. Δεν το βλέπουν αυτό οι 154 κάμερες και οι 69 αστυνομικοί ασφαλείας και τουρισμού;» διερωτάται σε ανάρτησή του στο twitter.

«Αυτοί που λένε ότι η Κωνσταντινούπολη είναι πολύ όμορφη πόλη για τους Τούρκους έχουν μεγάλο δίκιο (…) Οι τουρίστες και οι ντόπιοι που ενδιαφέρονται για την Αγία Σοφία έδωσαν τέτοια εικόνα για σχεδόν 100 χρόνια; Πήγα (στην Αγία Σοφία) πριν μερικούς μήνες, περπάτησα μερικά μέτρα και βγήκα» σχολιάζει την ανάρτηση κάποιος, πιθανότατα Τούρκος ή τουρκομαθής.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες ντροπής μέσα στην Αγία Σοφία (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως