{ Τελευταία νέα }

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Κρήτη και νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Κρήτη και νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδαΚρήτη και νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, διαμηνύει ο Ερντογάν

O Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο και τη Διάσκεψη για τη Λιβύη συνέχισε το κρεσέντο των προκλητιλών δηλώσεων εναντίον της χώρας μας.
Ειδικότερα, ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο μνημόνιο με την Τρίπολη για τις θαλάσσιες ζώνες, είπε: «Οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα».
Επίσης,  αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Χαλίφα Χαφτάρ στην Ελλάδα.
«Γιατί ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Ήθελε απλά να μας προκαλέσει. Ένας ηγέτης μου είπε ότι ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει το χάσμα μεταξύ μας. Αλήθεια θέλει κάτι τέτοιο και καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Αυτό είναι ανοησία. Απάντησα ότι ας διορθώσει πρώτα αυτό το λάθος και μετά θα είναι εύκολο να συναντηθούμε».
Σχετικά με την παρουσία του «Γιαβούζ» στο οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι τα κέρδη από το φυσικό αέριο θα μοιραστούν από τις δύο πλευρές του νησιού. «Μέχρι στιγμής η “Νότια Κύπρος” δεν το δέχεται. Ποτέ δεν δέχτηκαν να κάτσουν και να συζητήσουμε για αυτό», είπε.
 
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ