27.8 C
Thessaloniki
32 C
Athens

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ για την επιχορήγηση Δικηγόρων

με σκοπό τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό τους : * Γράφει ο Βλάχος Αποστόλης

Αναμένεται νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ για την επιχορήγηση Δικηγόρων με σκοπό τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό τους

Η συγκεκριμένη δράση αφορά την ενίσχυση αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων που επλήγησαν από την πανδημία (Covid 19) με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης.

Ειδικότερα, στόχος της εν λόγω δράσης είναι να παρασχεθεί στοχευμένα στήριξη – ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, οι οποίοι επλήγησαν ιδιαίτερα έντονα από την πανδημία, παραμένοντας επί μακρόν με πολύ μειωμένη δραστηριότητα λόγω της μη φυσικής λειτουργίας των δικαστηρίων. 

Επίσης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην αναγκαία αναβάθμιση της υποδομής των γραφείων των δικηγόρων, προκειμένου να ανταποκρίνονται σε συνθήκες παροχής των υπηρεσιών τους μέσω τηλεδιάσκεψης και σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων.

Συνεπώς, η συγκεκριμένη δράση έρχεται να περιορίσει, με τη μορφή ενίσχυσης, την απώλεια εισοδημάτων γι’ αυτήν την κατηγορία αυτοαπασχολουμένων και να υποστηρίξει την ικανότητα ανταπόκρισής τους σε απαιτήσεις ψηφιακού εκσυγχρονισμού των γραφείων τους μέσω της κάλυψης εξόδων αναβάθμισης της ψηφιακής/ηλεκτρονικής υποδομής τους.

Ωφελούμενοι της Δράσης, ήτοι επιχειρήσεις που δύνανται να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης, είναι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι (φυσικά πρόσωπα) εγγεγραμμένοι στον δικηγορικό σύλλογο, που λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ έως και την 31/12/2020.

Επιλέξιμοι είναι οι κάτωθι ΚΑΔ.

  • 69.10: Νομικές δραστηριότητες
  • 69.10.1: Νομικές υπηρεσίες (δικηγόρου)
  • 69.10.11: Υπηρεσίες παροχής νομικών συμβουλών και νομικής εκπροσώπησης στον τομέα του ποινικού δικαίου
  • 69.10.12: Υπηρεσίες παροχής νομικών συμβουλών και νομικής εκπροσώπησης σε δικονομικές διαδικασίες ενώπιον τακτικών δικαστηρίων σχετικά με το επιχειρηματικό και το εμπορικό δίκαιο
  • 69.10.13: Υπηρεσίες παροχής νομικών συμβουλών και νομικής εκπροσώπησης σε δικονομικές διαδικασίες ενώπιον τακτικών δικαστηρίων σχετικά με το εργατικό δίκαιο
  • 69.10.14: Υπηρεσίες παροχής νομικών συμβουλών και νομικής εκπροσώπησης σε δικονομικές διαδικασίες ενώπιον τακτικών δικαστηρίων σχετικά με το αστικό δίκαιο
 • 69.10.15: Νομικές υπηρεσίες σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και Άλλα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας
 • 69.10.15.01: Υπηρεσίες προετοιμασίας, σύνταξης και επικύρωσης πνευματικών και ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Εξαιρουμένων των ΚΑΔ

 • 69.10.16: Συμβολαιογραφικές υπηρεσίες
 • 69.10.17: Υπηρεσίες διαιτησίας και συμβιβασμού
 • 69.10.18: Νομικές υπηρεσίες δημοπρασιών
 • 69.10.18.01: Υπηρεσίες διοργάνωσης πλειστηριασμών
 • 69.10.19: Άλλες νομικές υπηρεσίες
 • 69.10.19.01: Υπηρεσίες ασκούμενου δικηγόρου
 • 69.10.19.02: Υπηρεσίες δικαστικού επιμελητή
 • 69.10.19.03: Υπηρεσίες δικολάβου
 • 69.10.19.04: Υπηρεσίες μεσεγγύησης και συμβιβασμού ακίνητης περιουσίας.

Η επιχορήγηση που θα λάβει ο εκάστοτε αυτοαπασχολούμενος δικηγόρος, υπολογίζεται με βάση το ύψος των Εσόδων του Φορολογικού έτους 2019.

Οι ωφελούμενοι οι οποίοι έκαναν έναρξη εντός του 2020 δύναται να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα και να λάβουν ως ανώτερο όριο επιχορήγησης ποσό ύψους 1.500€.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Με στόχο τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των γραφείων των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων επιχορηγούνται αποκλειστικά οι κάτωθι δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού:

 • Η/Υ, laptops, routers, web κάμερες, μικρόφωνα, ακουστικά, ηχεία, συστήματα τηλεδιάσκεψης, scanners/πολυμηχανήματα, οθόνες τηλεδιάσκεψης/προβολής.

Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες κτήσης πάγιων στοιχείων για τα οποία το κόστος απόκτησης κάθε διακριτού στοιχείου εξοπλισμού δεν είναι μεγαλύτερο από 1.500 ευρώ και έως τα όρια που αναφέρονται ανωτέρω υπό προϋποθέσεις.

Ενδεικτικά δεν αποτελούν επιλέξιμες οι προμήθειες για: κινητά τηλέφωνα, tablets, συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, servers, πάσης φύσεως λογισμικά (πέραν των απαραίτητων λογισμικών για τη βασική λειτουργία των Η/Υ και laptops), συνδρομές σε βάσεις δεδομένων.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η επίσημη δημοσίευση της Προκήρυξης του Προγράμματος από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Συντάκτης: Βλάχος Αποστόλης

*Junior Consultant, Management Consulting Department, ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Α.Ε.

Για ερωτήσεις, ιδιαίτερες περιπτώσεις και εξειδικευμένες συμβουλές, Λογιστικές, Φοροτεχνικές Μισθοδοτικές, Επενδυτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον οικονομικό συνεργάτη του cityportal.gr την ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΕ, Αθήνα: 210 33 11 330  και Θεσσαλονίκη: 2310 514 669

 

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
few clouds
31.1 ° C
34.6 °
27.4 °
52 %
1.3kmh
20 %
Τρ
31 °
Τε
36 °
Πε
39 °
Πα
37 °
Σα
37 °