{ Τελευταία νέα }

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Να σταματήσει η διαδικασία αδειοδότησης για καύση απορριμμάτων από τον Τιτάνα


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Να σταματήσει η διαδικασία αδειοδότησης για καύση απορριμμάτων από τον ΤιτάναΝα σταματήσει η διαδικασία αδειοδότησης για καύση απορριμμάτων από τον Τιτάνα

Με ανακοίνωσή της, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, καταδικάζει την καύση RDF - SRF και καλεί την τοπική κοινωνία και όλους τους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης σε κοινό αγώνα ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση των δυτικών συνοικιών της πόλης. Παράλληλα, ζητάει να σταματήσει άμεσα η διαδικασία τροποποίησης της άδειας της ΤΙΤΑΝ ως προς την καύση απορριμμάτων έως ότου αρθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημία. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ''Διόλου τυχαία δεν είναι η χρονική περίοδος την οποία επέλεξαν ΥΠΕΝ και Περιφέρεια να ανακινήσουν το θέμα της αδειοδότησης. Επιδιώκουν να πετύχουν το σκοπό τους, δηλαδή την ικανοποίηση της τσιμεντοβιομηχανίας, εύκολα και γρήγορα, χωρίς να έχει η κοινωνία τη δυνατότητα να αντιδράσει''.
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η διοίκηση Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια αποδεικνύουν ξανά την απέχθειά τους για τη δημοκρατική διαβούλευση και την εξοικείωσή τους με τη λογική της επιβολής σε όλα τα επίπεδα διοίκησης. 
 
Αυτή τη φορά, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μαζί με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας προχωρούν σε ενέργειες για την αλλαγή της περιβαλλοντικής άδειας της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, προκειμένου να μπορέσει να διενεργεί καύση δευτερογενών απορριμμάτων RDF-SRF στο εργοστάσιο της Ευκαρπίας. Το ΥΠΕΝ και η Περιφέρεια “ανέλαβαν δράση” εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας, αγνοώντας τα αρνητικά ως προς την αδειοδότηση ψηφίσματα που έχουν εκδοθεί από τους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η χρόνια άρνηση των των τοπικών φορέων, των δημοτικών συμβουλίων και των πολιτών οφείλεται στο γεγονός ότι η -πολυπόθητη από το ΤΙΤΑΝ- διαδικασία καύσης, θα ρυπάνει ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθότι δεν υφίστανται δίοδοι εξαερισμού της περιοχής προς τη θάλασσα. Επιπρόσθετα, θα παράξει ενώσεις επιβλαβείς για την υγεία προκαλώντας σοβαρά νοσήματα που πλήττουν κυρίως το αναπνευστικό σύστημα. Το σύστημα δηλαδή του ανθρώπινου οργανισμού το οποίο κατά κύριο λόγο προσβάλεται από τον κορονοϊό. 
 
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, οι νέες και οι νέοι που μεγαλώσαμε και ζούμε στη Δυτική Θεσσαλονίκη καταγγέλλουμε την τάση της ΝΔ για επιβολή και τη λατρεία του δόγματος «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Διόλου τυχαία δεν είναι η χρονική περίοδος την οποία επέλεξαν ΥΠΕΝ και Περιφέρεια να ανακινήσουν το θέμα της αδειοδότησης. Επιδιώκουν να πετύχουν το σκοπό τους, δηλαδή την ικανοποίηση της τσιμεντοβιομηχανίας, εύκολα και γρήγορα, χωρίς να έχει η κοινωνία τη δυνατότητα να αντιδράσει.
 
Όπως και στην περίπτωση των ΕΛ.ΠΕ. έτσι και τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκηση Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας αποδεικνύουν ότι για να ικανοποιήσουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα δε θα υπολογίσουν ούτε την άποψη της τοπικής κοινωνίας ούτε την υγεία των πολιτών. 
 
Η υγεία μας όμως δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα και προϋπόθεση της ζωής. Γι αυτό η προάσπισή της είναι θεμελιώδης υποχρέωση της Πολιτείας. 
 
Ζητάμε λοιπόν να σταματήσει άμεσα η διαδικασία τροποποίησης της άδειας της ΤΙΤΑΝ ως προς την καύση απορριμμάτων έως ότου αρθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ώστε να μπορέσουμε όλοι, πολίτες, δημοτικά συμβούλια και φορείς, να συμμετέχουμε σε μία πραγματική διαβούλευση για το ζήτημα.
 
Καλούμε την τοπική κοινωνία και όλους τους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης σε κοινό αγώνα ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση των δυτικών συνοικιών της πόλης για χάρη των κερδών λίγων επιχειρηματιών. Καλούμε σε κοινό αγώνα για τη ζωή και το μέλλον μας. 
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ