Νέος αντιδήμαρχος Θεσσσαλονίκης: «Οι γκέι είναι άνθρωποι με κουσούρι»

Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα να τοποθετήσει κατά τον χθεσινό ανασχηματισμό τον Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο, πρόεδρο του Δ.Σ. στην εταιρεία Κεντρικός Σύλλογος Πολυτέκνων «Οι Άγιοι Πάντες», ως Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, αρμόδιο και για θέματα διαχείρισης των κοιμητηρίων.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που το 2013, σε μια από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου επί της πρώτης τετραετίας Μπουτάρη και με αφορμή το Thessaloniki Pride είχε προβεί σε ομοφοβικά σχόλια.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε τα γκέι άτομα «ανθρώπους με κουσούρι και πάθος», κατηγορώντας τα μάλιστα ότι δημιουργούν λάθος πρότυπα στους νέους.

Απόσπασμα με τις δηλώσεις του Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου:

Πάντως το 2013 δεν ήταν η μοναδική φορά που ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος είχε εκφραστεί με ρατσιστικές απόψεις. Ο νυν πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος, τον Ιανουάριο του 2019 είχε καταφερθεί εναντίον του μέσα από ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

«Bρέθηκα χθες στην κοπή βασιλόπιτας μιας κοινωνικής ομάδας που σέβομαι και τιμώ για το κουράγιο της να αναδεχθεί οικογενειακά βάρη που οι περισσότεροι δεν αντέχουμε και πραγματικά χάρηκα την ευλογία που ανέδιδε η εικόνα των πολλών μικρών παιδιών που συνόδευαν τους γονείς τους. Λυπήθηκα και ντράπηκα όμως, γι’ αυτό που άκουσα από τον εκπρόσωπό τους ότι τα επιδόματα προς τους αναπήρους πρέπει να κοπούν και να κατευθυνθούν προς αυτούς. Πρόκειται για μία απολύτως φασιστική άποψη που θυμίζει τον σπαρτιάτικο Καιάδα και που δεν ξεπλένεται ούτε με τους αγιασμούς και τις αναφορές στην Ορθοδοξία, ούτε με τους ύμνους στην πατρίδα και το έθνος. Εύχομαι αυτές οι απόψεις να μην εκπροσωπηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Είναι απεχθέστατες. Ο ίδιος πάντως δεν πρόκειται να τείνω χείρα συνεργασίας σε αυτές και ασφαλώς, όλες οι ευπαθείς ομάδες θα νιώσουν τη στοργή και τη φροντίδα της διοίκησής μου. Στη σκέψη μου δεν έχω μηχανισμούς ελέγχου ψηφοφόρων ή κοινωνικές ομάδες που συγκρούονται, αλλά ανθρώπους που έχουν την ανάγκη των υπολοίπων. Μόνο έτσι θα υπάρξουμε ως κοινωνία και ως έθνος. Γι’ αυτό και αυτή η ανάρτησή μου. Δεν πρόκειται να χαϊδέψω αυτιά των άκρων για να μην έχω εχθρούς», δήλωσε ο Ν. Ταχιάος.

Να τονιστεί δε ότι ο γιος του Χριστόφορος Θεοτοκάτος, ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τη Χρυσή Αυγή το 2014.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως