Νέος κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων Αυτογνωσίας - Δωρεάν

Νέος κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων Αυτογνωσίας - Δωρεάν

Η παρακολούθηση όλων των διαλέξεων είναι δωρεάν

Ο Γεωφιλοσοφικός Σύλλογος Ανθρωπολογικών και Πολιτιστικών Μελετών AGEAC σας προσκαλεί σε ένα κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων με θέμα την «Αφύπνιση της Συνείδησης».
Γνώθι σ αυτόν, γράφτηκε στην προμετωπίδα του Ναού των Δελφών, ως τελικό στόχο της αληθινής φιλοσοφίας. Και αυτή είναι η αναζήτηση των μελετών μας και για αυτό βασιζόμαστε στην Ανθρωπολογία και την παγκόσμια Φιλοσοφία.
Μέσα από τις διαλέξεις μας θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την καθημερινότητα με μια ιδιαίτερη μέθοδο, η οποία δεν μένει στη διανόηση αλλά βασίζεται στην πρακτική εφαρμογή. Στην ανακάλυψη του εαυτού και παράλληλα στην κατανόηση των εξωτερικών ερεθισμάτων που διαμορφώνουν το εσωτερικό μας. Ταυτόχρονα με τις διαλέξεις θα διδάσκονται πρακτικές αυτοπαρατήρησης και διαλογισμού, ως τα «κλειδιά» μιας πλήρους αυτο-εξερεύνησης.
Αυτή η πληρότητα επιτρέπει στον άνθρωπο να εκτιμήσει τον εαυτό του από μια υψηλότερη οπτική γωνία και κατά συνέπεια, να εκτιμήσει επίσης το περιβάλλον του, τους συνανθρώπους του και την ίδια τη ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της. Για να αναδείξουμε το καλύτερο της φιλοσοφικής γνώσης μελετάμε τους σπουδαίους στοχαστές της ανθρωπότητας όπως ο Κομφούκιος, ο Επίκουρος, ο Ηράκλειτος, o Καρλ Γκούσταβ Γιούνγκ, ο Ιμμάνουελ Κάντ, ο Λάο Τσε, ο Πλάτωνας, o Σενέκας, ο Σωκράτης και πολλοί άλλοι.
Τα μαθήματα   και θα πραγματοποιούνται Διαδικτυακά κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 19:00.
Η παρακολούθηση όλων των διαλέξεων είναι δωρεάν.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να εγγραφείτε μέσω της ιστοσελίδας https://ageac.org/el