Νηστίσιμη μηλόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Νηστίσιμη μηλόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Σταφίδες, κανέλα και μαύρη ζάχαρη χαρίζουν πλούσια αρώματα στα μήλα και κάνουν τη μηλόπιτα να ευωδιάζει.
 
Ζύμη
 
    300 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
    115 γρ. καλαμποκέλαιο
    115 γρ. ελαιόλαδο
    600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    κανέλα
 
Μήλα
 
    1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8
    100 γρ. σταφίδες
    100 γρ. καρύδια
    50 γρ. ζάχαρη καστανή (σκούρα)
    1/2 κ.γ. κανέλα
 
Ζύμη
 
Ζυμώνουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί έτσι μέχρι να σχηματιστεί μία αρκετά μαλακή ζύμη. Εναλλακτικά, τα ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
 
Μήλα
 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
 
Συναρμολόγηση
 
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 4 χλστ. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. στη λαμαρίνα του φούρνου και μεταφέρουμε στο εσωτερικό του το ένα φύλλο ζύμης. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των μήλων. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 50-60 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.
 
Πηγή. steliosparliaros.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε