{ Τελευταία νέα }

Νίκαια: Τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στη Βασιλική της Notre Dame


Κατηγορίες: Διεθνή

Νίκαια: Τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στη Βασιλική της Notre DameΣκηνές πανικού νωρίτερα στην Εκκλησία Νοτρ Νταμ στο κέντρο της πόλης. Ισλαμιστής μαχαίρωσε πολίτες.

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε  στην Εκκλησία της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχουν 3 νεκροί και αρκετοί τραυματίες. Μάλιστα η μία γυναίκα από τα θύματα αποκεφαλίστηκε από τον δράστη. 
Η επίθεση σημειώθηκε περί τις 09.00 το πρωί, τοπική ώρα  μέσα  στην εκκλησία, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Νίκαιας. Ο δράστης αμέσως μετά έτρεξε να κρυφτεί, αλλά συνελήφθη γρήγορα από την αστυνομία. Τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 
Έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας γύρω από την εκκλησία που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αυτή η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα υψηλής τρομοκρατικής απειλής, μετά τη δολοφονία του Samuel Paty, καθηγητή ιστορίας και γεωγραφίας στο Conflans-Sainte-Honorine. Στις αρχές της εβδομάδας, ο γενικός διευθυντής της εθνικής αστυνομίας κάλεσε τους άντρες του να επαγρυπνούν, υποδεικνύοντας σε  προς τις διευθύνσεις και τις κεντρικές υπηρεσίες ότι «η Γαλλία είναι ο στόχος μιας υψηλής και διαρκούς τρομοκρατικής απειλής».

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ