{ Εκπαίδευση }

Νίκης Κεραμέως: Λίγες οι διδακτικές ώρες στα σχολεία - προτεραιότητα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

Συνέντευξη της Νίκης Κεραμέως στον ΑΝΤ1


Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Νίκης Κεραμέως: Λίγες οι διδακτικές ώρες στα σχολεία - προτεραιότητα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικώνΓια την Αργία των Τριών Ιεραρχών, τις ώρες διδασκαλίας, προσχολική αγωγή, διορισμούς, επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών μίλησε στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Στην εκπομπή «Πρωινή Τύποι» του ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, έδωσε μια σύντομη συνέντευξη για ζητήματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας.

Τα σημαντικότερα σημεία αυτής της συνέντευξης
 
Αργία των Τριών Ιεραρχών
η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για αποκατάσταση του νοήματος της εορτής, καθώς στο παρελθόν οι μαθητές απλώς έμεναν στο σπίτι τους χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο. 

Λίγες οι ώρες διδασκαλίας
Σχετικά με την διδασκαλία μαθημάτων, τόνισε ότι η Ελλάδα υστερεί σε ώρες διδασκαλίας συγκριτικά με τις χώρες του ΟΟΣΑ και μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην χάνουν διδακτικές ώρες οι μαθητές.
 
Προσχολική αγωγή
Μέλημα της κυβέρνησης είναι να επενδύσει στην προσχολική αγωγή, ενισχύοντας τα προγράμματα σπουδών και εισάγοντας νέες δραστηριότητες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η υπουργός, τα προγράμματα σπουδών αναθεωρήθηκαν για τελευταία φορά το 2002.
 
Μόνιμοι διορισμοί - διπλή μοριοδότιση
Σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς, η υπουργός αναφέρθηκε αρχικά στην Ειδική Αγωγή, αναφέροντας πως η διαδικασία διορισμού 4.500 εκπαιδευτικών βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Στη Γενική Εκπαίδευση, αναμένεται 10.500 εκπαιδευτικοί να διοριστούν στα δύο επόμενα χρόνια.
Η πρόθεση του υπουργείου είναι να επενδύσει στον εκπαιδευτικό, εξηγώντας πως σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το μέτρο οι πίνακες να έχουν ισχύ διετίας, ώστε να προσμετράται ταχύτερα η προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το μέτρο της επαναφοράς της διπλής μοριοδότησης για υπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία. 
 
Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών
Προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Ωστόσο, όπως εξήγησε η υπουργός, τόσο η εκπόνηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων, όσο και η ολοκλήρωση της διαδικασίας της επιμόρφωσης είναι χρονοβόρα, λόγω του μεγάλου αριθμού των ενδιαφερομένων.
 
 

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ