Νάτσιος - NIKH

«ΝΙΚΗ»: Ανακοίνωση Δ. Νατσιού για την τραγωδία ανοικτά της Πύλου

Σε ανακοίνωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης προέβη ο Δημήτρης Νατσιός σχετικό με το δράμα που συντελέστηκε ανοιχτά της Πύλου και τις πολιτικές που ακολουθούνται σε σχέση με το μεταναστευτικό σε τοπικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Η αδιανόητη τραγωδία του ναυαγίου που συνέβη σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου δεν μπορεί παρά να προξενεί φρίκη σε κάθε έναν που θέλει να ονομάζεται άνθρωπος,
Εκατοντάδες άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο, εγκλωβισμένοι στη βιομηχανία εμπορίου ελπίδας που έχει απλώσει ένα πολυπλόκαμο δίκτυο στη Μεσόγειο και λειτουργεί απρόσκοπτα με τη σιωπηρή ανοχή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανθρώπινη ζωή υποτιμάται, ευτελίζεται και καταποντίζεται στον όλεθρο και η φαρισαϊκή υποκρισία των «πολιτισμένων» κρατών της Εσπερίας, για άλλη μια φορά βγαίνει στην επιφάνεια.

Η διάλυση των κοινωνιών και των κρατών του λεγόμενου «τρίτου κόσμου» από επεκτατικές πολιτικές των ισχυρών της γης, με σκοπό την καταλήστευση του πλούτου τους, είναι η γενεσιουργός αιτία για όλα τα δεινά που συνοδεύουν το μεταναστευτικό.

Το ζήτημα έχει διεθνείς διαστάσεις και οι ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Από την άλλη, είναι μέγα λάθος να ενοχοποιούμε την ελληνική κοινωνία για εγκληματικές πολιτικές που εφαρμόζει εμφανώς και αφανώς ο σύγχρονος “δυτικός πολιτισμός”, στο σύνολό του.

Δεν μπορεί να φταίει ο φιλότιμος και φιλόξενος λαός μιας χώρας που του έχει ανατεθεί βάρος, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να σηκώσει. Δεν μπορεί να δαιμονοποιείται η απαραίτητη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, την ώρα που και η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί την πληθυσμιακή αλλοίωση και υποδαυλίζει συνεχώς την αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Μια Ευρωπαϊκή Ένωση που διαφημίζει τον ανθρωπισμό της και δηλώνει συντετριμμένη για τα ανθρώπινα ναυάγια που η ίδια προκαλεί.

Και εμείς ως ελληνικό κράτος, έχουμε περιοριστεί μόνο στο να ζητιανεύουμε λίγα ευρωπαϊκά «ψίχουλα» αλληλεγγύης στο θέμα του μεταναστευτικού, ενώ η χώρα μας μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις πιέσεις των Βρυξελλών και την συναίνεση των κυβερνώντων. Οι ελληνικές κυβερνήσεις άφησαν για πολλά χρόνια ανεξέλεγκτο το ιδιοτελές δίκτυο των ΜΚΟ να αλωνίζει στην πατρίδα μας. Αυτές οι σκιώδεις οργανώσεις έγιναν ένα πανίσχυρο κράτος εν κράτει και κάνοντας σημαία τους τη δήθεν υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκμεταλλεύονται, εξαπατούν και στέλνουν στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους που τους υποσχέθηκαν πως η Ευρώπη αποτελεί τη γη της επαγγελίας.

Για το τραγικό ναυάγιο, πολλά μπορούν να ειπωθούν και πολλά μένει να αναδειχθούν σχετικά με τους χειρισμούς που έγιναν από όλες τις πλευρές. Αλλά είναι θλιβερό να χρησιμοποιείται αυτή η τραγωδία ως εργαλείο για συγκεκριμένες πολιτικές ατζέντες και να μην αναδεικνύονται οι κύριοι ένοχοι, που δεν είναι άλλοι από το σύστημα που εκκολάπτει διακινητές, τα κράτη που τους υποθάλπουν και τους χρησιμοποιούν όπως η Τουρκία, την Ευρωπαϊκή Ένωση που λειτουργεί ως κύριος οργανωτής της μετακίνησης πληθυσμών.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς πενθούμε για τις ζωές των ανθρώπων που χάθηκαν και αυτό το πένθος πηγάζει από την εθνικές μας αξίες και παραδόσεις.
Δημήτρης Νατσιός
Πρόεδρος Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «ΝΙΚΗ»


Θεσσαλονίκη 15 Ιουνίου 2023           #NIKH

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως