Νίκος Ταχιάος: Απαραίτητη η λειτουργία ειδικής υπηρεσίας του δήμου για την Νέα Παραλία

Νίκος Ταχιάος: Απαραίτητη η λειτουργία ειδικής υπηρεσίας του δήμου για την Νέα Παραλία

Συνάντηση με τα μέλη του συλλόγου «Φίλοι της νέας παραλίας» είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος ο οποίος συνοδευόταν από την πλειοψηφία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα».
 
Η συνάντηση έγινε στον «κήπο των γλυπτών» ένα από τα θεματικά πάρκα της Νέας Παραλίας το οποίο είχε σχεδόν καταστραφεί από τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν άγνωστοι δράστες και τώρα, χάρις στην δωρεά ιδιώτη, οι εργασίες αποκατάστασης έχουν προχωρήσει και ο χώρος αρχίζει να επιστρέφει στην αρχική του μορφή.
 
Ο πρόεδρος του συλλόγου Πρόδρομος Νικηφορίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αφορούν στην συντήρηση της νέας παραλίας, τονίζοντας ότι αυτό το εμβληματικό έργο δεν κινδυνεύει μόνο από τους βανδαλισμούς και τις κλοπές που σημειώνονται συχνά, αλλά και από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από τις υπηρεσίες του δήμου. Έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών του δήμου με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζονται έγκαιρα οι φθορές, αλλά και για την έλλειψη εποπτείας και φύλαξης του χώρου.
 
«Γνωρίζω τα προβλήματα και βλέποντας την αδιάφορη στάση του δήμου απέναντι σ? αυτό το πολυβραβευμένο έργο, νιώθω θλίψη και οργή. Όχι μόνο γιατί θεωρώ την νέα παραλία και «δικό μου παιδί», αλλά κυρίως γιατί απαξιώνεται ένας δημόσιος χώρος που άλλαξε την εικόνα της πόλης και έγινε ένα σημαντικό τοπόσημο για κατοίκους και επισκέπτες» είπε ο Νίκος Ταχιάος και τόνισε πως «Την νέα παραλία πρέπει να την φροντίσουμε και να την προστατέψουμε, όχι να την εγκαταλείψουμε».
 
Τα μέλη του συλλόγου, πρότειναν την λειτουργία ενός ειδικού γραφείου στο δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης και του συντονισμού των εργασιών συντήρησης της νέας παραλίας για να μην «μπερδεύονται οι διαφορετικές υπηρεσίες του δήμου και οι διάφορες εργολαβίες». Παράλληλα, εξέφρασαν την διάθεσή τους για στενότερη συνεργασία με την νέα διοίκηση του δήμου, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει ο δήμος ν? αντιμετωπίζει τους εθελοντές της νέας παραλίας ως «γραφικούς».
 
Ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε πως εφόσον εκλεγεί δήμαρχος «η λειτουργία μιας υπηρεσίας του δήμου που θα ασχολείται αποκλειστικά με την φροντίδα της νέας παραλίας, είναι δέσμευση μου» . Αναφερόμενος στους εθελοντές, τόνισε πως ο δήμος οφείλει να τους αναγνωρίσει πως προσφέρουν έργο καταθέτοντας ενέργεια, προσωπικό χρόνο και αρκετές φορές και χρήματα προσπαθώντας ώστε η νέα παραλία να παραμείνει το στολίδι της Θεσσαλονίκης.
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως