Νίκος Ταχιάος: Είμαι περήφανος για το έργο που έχω ήδη αφήσει στη Θεσσαλονίκη. Ο καθένας πρέπει να δείξει το αποτύπωμά του.

Νίκος Ταχιάος: Είμαι περήφανος για το έργο που έχω ήδη αφήσει στη Θεσσαλονίκη. Ο καθένας πρέπει να δείξει το αποτύπωμά του.

Στο έργο του που έχει ήδη αφήσει στη Θεσσαλονίκη και για το οποίο είναι περήφανος αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ3, τονίζοντας ότι «ο καθένας πρέπει να δείξει ποιο είναι το αποτύπωμα που έχει στην πόλη. Με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα είμαστε ίδια γενιά. Είναι δυο χρόνια μικρότερός μου. Τον άκουσα χθες να λέει «να μην επιστρέψει η πόλη στο παλιό». Και αναρωτιέμαι ποιο είναι το παλιό; Η Νέα Παραλία και το Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο για τα οποία έχω ιδρώσει πάρα πολύ ή οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά γεγονότα που έγιναν στην πόλη, με την υπογραφή μου; Παρακαλώ πάρα πολύ να δω το νεότερο αποτύπωμα, καταγεγραμμένο με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Είναι 9 χρόνια στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπήρξε και στη διοίκηση του δήμου».
 
Αναφερόμενος στην στήριξη που έχει η υποψηφιότητά του από τη Νέα Δημοκρατία, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» τόνισε ότι «Είμαι πολύ Νέα Δημοκρατία, είμαι ταυτισμένος και με την στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η επιλογή του στο πρόσωπό μου ως υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης είχε να κάνει και με το γεγονός ότι σε πολλές θέσεις μου ταυτίζομαι μαζί του. Αυτό είναι μια πραγματικότητα», προσθέτοντας ωστόσο ότι για να εκλεγεί κάποιος δήμαρχος δεν αρκεί μόνο η στήριξη ενός κόμματος αλλά πρέπει να αποδείξει και ο ίδιος ότι αξίζει, βγάζοντας στοιχεία του εαυτού του και δίνοντας το δικό του στίγμα. Επανέλαβε ότι ο ίδιος μιλάει πάντα με ειλικρίνεια και ευχαρίστησε τους Θεσσαλονικείς για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν στις εκλογές του Α? γύρου ενώ συμπλήρωσε ότι προφανώς η ψήφος στο πρόσωπό του θα προσμετρήσει στην Νέα Δημοκρατία και στον πρόεδρό της.
 
Σε ερώτηση για την πολιτική ιδεολογία του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο Νίκος Ταχιάος αναρωτήθηκε «Που είδατε φιλελεύθερες απόψεις του Κωνσταντίνου Ζέρβα; Είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Στη Νέα Δημοκρατία βρέθηκε ευκαιριακά το 2015. Δεν είναι άνθρωπος της Ν.Δ. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν μόνο την τελευταία πολιτική του τοποθέτηση, αλλά μην ξεχνάμε ότι ήταν τοποθετημένος σε θέσεις από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου».
 
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» αναφέρθηκε και στην στοχοποίηση που δέχτηκε κατά την προεκλογική περίοδο, τονίζοντας ότι «ίσως έχω αδικήσει τον Γιώργο Ορφανό γιατί νομίζω ότι πάνω στον ορυμαγδό των εκλογών δεν είχα καταλάβει από πού προέρχεται το μεγάλο τρολάρισμα. Δέχτηκα πάρα πολλές επιθέσεις. Είχα καταλάβει ότι το τρολάρισμα δεν περιορίζεται στο χώρο του Γιώργου Ορφανού. Ίσως τελικά δεν προερχόταν και από αυτό το χώρο. Είχα καταλάβει ότι δέχομαι πυρά και από άλλες πλευρές». Ο Νίκος Ταχιάος ξεκαθάρισε ότι δεν θέλησε να δώσει συνέχεια καθώς στις εκλογές, όπως είπε «πάντα υπάρχουν πληγές και καλό είναι, αν θέλουμε να διοικηθεί ο δήμος μετά, να αποφύγουμε τις μεγάλες τριβές».
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε την ανάγκη να μιλάει ο ένας για τον άλλον ανοιχτά και να πει ο καθένας αυτό που πιστεύει για τον «αντίπαλό» του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας δικός μου άνθρωπος ο οποίος να έχει τρολάρει αντίπαλό μου. Ό,τι έχω να πω, στον άλλον, το λέω εγώ ευθέως».
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως