{ Εκλογές 2019 }

Νίκος Ταχιάος: H Θεσσαλονίκη μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντές της και έξω από τα ελληνικά σύνορα. Όχι απλώς στη Βαλκανική αλλά σε όλο τον κόσμο


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα | Δημοτικές Εκλογές 2019 Θεσσαλονίκη

Νίκος Ταχιάος: H Θεσσαλονίκη μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντές της και έξω από τα ελληνικά σύνορα. Όχι απλώς στη Βαλκανική αλλά σε όλο τον κόσμοΜίλησε για τα δυο μεγάλα έργα της πόλης, τη Νέα Παραλία και το Δημαρχιακό Μέγαρο, που ξεκίνησαν επί αντιδημαρχίας του και τόνισε ότι στόχος του είναι να ολοκληρωθούν επίσης

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντές της και έξω από τα ελληνικά σύνορα. Όχι απλώς στη Βαλκανική αλλά σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην TV100.
 
Συμπλήρωσε ότι «η Θεσσαλονίκη διαθέτει ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε οι νέοι που «βγαίνουν» από τα πανεπιστήμια της πόλης να παραμένουν και να δραστηριοποιούνται εδώ. Θέλω η Θεσσαλονίκη να καταστεί μια «έξυπνη» πόλη που θα καταγραφεί και στο ψηφιακό οικοσύστημα».
Μίλησε για τα δυο μεγάλα έργα της πόλης, τη Νέα Παραλία και το Δημαρχιακό Μέγαρο, που ξεκίνησαν επί αντιδημαρχίας του και τόνισε ότι στόχος του είναι να ολοκληρωθούν επίσης, άλλα δυο μεγάλα έργα που είναι η ανάπτυξη των Λαχανοκήπων, στο βορειοδυτικό μέτωπο της πόλης και η νοτιοανατολική πύλη, η περιοχή δηλαδή «Κεραμεία Αλλατίνη» και η Νέα Ελβετία.
 
«Στόχος μου είναι να συμβάλω στην ανάπλαση της Δ.Ε.Θ. και στη δημιουργία ενός μητροπολιτικού χώρου που θα αρχίζει από το Σέιχ- Σου και θα φτάνει ως την παραλία», επεσήμανε ο Νίκος Ταχιάος ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας «επιπλέον» ζωτικού χώρου για τους πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης. «Θα ήθελα να δω να δημιουργείται μια γειτονιά, όχι κατοικίας αλλά ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα».
 
Ο Νίκος Ταχιάος, αναφερόμενος στη δυνατότητα χρηματοδότηση έργων για τη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι μπορούμε να αντλήσουμε τα απαιτούμενα κονδύλια από τα πακέτα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που όπως είπε «είναι χρήματα τα οποία «λιμνάζουν» και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να κινήσουμε πρωτοποριακά πράγματα για την πόλη».
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός του είναι πλήρης, έχοντας στο δυναμικό του 182 άτομα. Επεσήμανε πως η παράταξη «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» θα έχει το δικό της ψηφοδέλτιο και σε κάθε κοινότητα. Όπως είπε «τα κοινοτικά συμβούλια θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα με το δήμαρχο» και κάλεσε τον κόσμο όχι μόνο να δώσει δύναμη στο δήμαρχο που επιθυμεί από την πρώτη Κυριακή αλλά να τον στηρίξει και στο ψηφοδέλτιο των κοινοτήτων.
 
Όταν ρωτήθηκε για το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ είπε ότι «όπου μπορώ να συμβάλλω και να βοηθήσω θα το κάνω» και ξεκαθάρισε ότι «η δική μου οπτική απέχει από αυτό που έχουν πολλοί οπαδοί στο μυαλό τους, ότι δηλαδή ο κόσμος χωρίζεται σε δυο μέρη: του Ιβάν Σαββίδη και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν έχω καμία σχέση ούτε με τον έναν, ούτε με τον άλλον. Δεν γνωρίζω κανέναν από τους δυο. Ούτε άνθρωπος του Σαββίδη θα γίνω ούτε του Μαρινάκη. Διαφωνώ με όλη αυτήν την αντιπαράθεση. Θεωρώ ότι στη Θεσσαλονίκη ο άνθρωπος που πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις, για την πόλη, είναι ο δήμαρχος με την νομιμοποίηση, φυσικά, του δημοτικού συμβουλίου».
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ