Νίκος Ταχιάος: Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να αναβαθμίσει την περιοχή της Ξηροκρήνης

Νίκος Ταχιάος: Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να αναβαθμίσει την περιοχή της Ξηροκρήνης

Την Ξηροκρήνη επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, μαζί με υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα».
 
Επαγγελματίες, εργαζόμενοι και κάτοικοι, του παρουσίασαν τα προβλήματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Τόνισαν ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της καθαριότητας ενώ οι υπηρεσίες δεν φροντίζουν την κλάδευση των δέντρων με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι περαστικοί από πτώση κλαδιών.
 
Έμποροι της κεντρικής αγοράς εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους καθώς στη γειτονιά τους έχουν μπει πολλά λουκέτα σε μαγαζιά. «Η Ξηροκρήνη είναι μια από τις πιο υποανάπτυκτες περιοχές», επεσήμαναν.
  
Ο Νίκος Ταχιάος μαζί με τους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του επισκέφθηκαν και τον οικισμό των εργατικών κατοικιών της περιοχής που είναι ο μεγαλύτερος του δήμου. Οι κάτοικοι δήλωσαν αγανακτισμένοι λόγω της «παραλαϊκής» αγοράς που λειτουργεί εκεί και κατήγγειλαν ότι κυκλοφορούν ανενόχλητα τα κυκλώματα του παρεμπορίου. «Φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας, η κατάσταση είναι τραγική, ότι παράνομο κυκλοφορεί στην αγορά, πωλείται εδώ. Το κράτος και ο δήμος μας έχουν εγκαταλείψει», είπαν χαρακτηριστικά.
 
Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν επίσης και στο γήπεδο που αν και υπάρχει στη γειτονιά τους, παραμένει κλειστό και παραβιάζεται συχνά από αγνώστους.
 
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» εξήγησε ότι η Ξηροκρήνη αποτελεί μια αγαπημένη του γειτονιά καθώς, όπως είπε «εδώ ήταν το πατρικό σπίτι της μητέρας μου και εδώ έχω περάσει όλα τα Σαββατοκύριακα των παιδικών μου χρόνων».
 
Ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε ότι πρέπει να λυθούν βασικά ζητήματα στην περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ανάγκη να καθαρίσει η περιοχή από τις διάφορες εστίες παραβατικότητας. Οι κάτοικοι εδώ πρέπει να ζούνε με ασφάλεια και όχι να αισθάνονται ότι υπάρχει ωράριο στο πότε είναι ασφαλές να κυκλοφορούν. Οι γειτονιές της Ξηροκρήνης είναι σε κρίση και χρειάζονται άμεσα την φροντίδα του δήμου». Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα” συμπλήρωσε ότι ο δήμος πρέπει να δώσει “νέα πνοή”, στην περιοχή, με παρεμβάσεις όπως αναπλάσεις, τοποθέτηση καλύτερου φωτισμού, εντονότερης αστυνόμευσης, πάταξη του παρεμπορίου ώστε οι κάτοικοι να αισθανθούν και πάλι ασφαλείς.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως