Νίκος Ταχιάος: Στόχος μας η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη

Νίκος Ταχιάος: Στόχος μας η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη

”Συγκροτούμε ένα πρόγραμμα με όραμα για την πόλη, που έχει στόχο την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη. Η Θεσσαλονίκη μπορεί ν αναπτύξει δράσεις που θα ενισχύουν την σχέση της με χώρες του εξωτερικού. Αυτός είναι και ο λόγος της πρόσκλησής μας” τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος, απευθυνόμενους στους εκπροσώπους των διμερών επιμελητηρίων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα».
 
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, το παρών έδωσαν πρόεδροι και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ελληνο-Γερμανικού, Ελληνο-Ιταλικού, Ελληνο-Αρμενικού, Ελληνο- Σερβικού, Ελληνο- Ρωσικού, Ελληνο- Πολωνικού επιμελητηρίων. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα, το εμπόριο, την μεταφορά τεχνογνωσίας και την εφαρμογή, μέσα από κοινές δράσεις, καλών πρακτικών στη πόλη της Θεσσαλονίκης.
 
«Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να κάνει διπλωματία σε επίπεδο χωρών, αλλά μπορεί να κάνει σε διπλωματία σε επίπεδο πόλεων όπως συμβαίνει με τις αδελφοποιήσεις. Αυτές τις σχέσεις που άλλοτε είναι ενεργές και άλλοτε όχι, μπορούμε να τις αναπτύξουμε και να αποδειχθούν πολύ ωφέλιμες εκατέρωθεν» επεσήμανε ο Νίκος Ταχιάος.
 
Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων, επεσήμαναν τους τομείς όπου ο δήμος Θεσσαλονίκης μπορεί να κάνει παρεμβάσεις, ώστε ν αναπτυχθεί ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία με τις πόλεις των χωρών που εκπροσωπούν.
 
Αναφέρθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας μεγάλων business center κοντά στο κέντρο της πόλης όπου θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν ξένες εμπορικές επιχειρήσεις, στις δυνατότητες τουριστικής προβολής της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και στην οργάνωση και συμμετοχή κοινών πολιτιστικών δράσεων.
 
Ο Νίκος Ταχιάος αναφέρθηκε στο σχέδιο του για αξιοποίηση της περιοχής των Λαχανόκηπών και πως αυτό μπορεί να δώσει την λύση στη στέγαση των ξένων επιχειρήσεων που θέλουν να επενδύσουν στην πόλη «εκεί, μπορεί να δημιουργηθεί ένα μεγάλο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο πολύ κοντά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης» τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι πολλά αυτά που μπορούμε να οργανώσουμε από κοινού και πολλά αυτά που μπορούμε να καταφέρουμε. Ελάτε να σκεφτούμε μαζί για φιλόδοξα πράγματα. Από μέρος μου θα υπάρχει πάντα η διάθεση συνεργασίας».
 
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως