εξωτερικός χώρος σχολείου

«Νηπιακός Κήπος»: Εκεί όπου η μάθηση και τα παιδικά χαμόγελα γίνονται ένα

Είναι ένας κήπος πλημμυρισμένος από παιδικά χαμόγελα, γεμάτος αγάπη και ασφάλεια για τους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας, αλλά και πλούσιος σε ευκαιρίες μάθησης. Τα Πρότυπα Παιδικά Κέντρα «Νηπιακός Κήπος» παρέχουν δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, ενώ καλλιεργούν την ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξή τους μέσα από στοχευμένα προγράμματα εκπαίδευσης.

Οι μικροί μαθητές μέσω μιας σειράς βιωματικών εμπειριών ανακαλύπτουν και αποδέχονται τον εαυτό τους, απολαμβάνουν καθημερινά τον κόσμο γύρω τους και επεμβαίνουν ενεργά στην αναδόμησή του, ενώ στο πλαίσιο εκδηλώσεων και θεματικών αφιερωμάτων εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και απελευθερώνουν τη δημιουργικότητά τους.

Τα παιδιά μαθαίνουν να συμμετέχουν ενεργά, να καλλιεργούν δεξιότητες, να εξερευνούν το περιβάλλον, να αποκτούν εμπειρίες και μια θετική στάση για τη μάθηση. Άλλωστε, τα προγράμματα στον «Νηπιακό Κήπο» στηρίζονται στις σύγχρονες αντιλήψεις για την εκπαίδευση, σε προγράμματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, σε πανεπιστημιακά προγράμματα και έρευνες, λαμβάνοντας υπόψη τα ενδιαφέροντα των παιδιών, τις προηγούμενες μαθησιακές και κοινωνικές τους εμπειρίες, την προσωπικότητα και την πολιτισμική τους ταυτότητα.

εξωτερικός χώρος σχολείουπαιδική χαρά 

Παιδί επί… πέντε

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρίζεται σε μηνιαίες θεματικές ενότητες και σε σχέδια εργασίας, τα οποία παρέχονται μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό και μεθόδους διδασκαλίας ανάλογα με την κάθε ηλικία. Αναπτύσσεται σε 5 βασικούς άξονες:

-Παιδί και γλώσσα

-Παιδί και μαθηματικά

-Παιδί και περιβάλλον

-Παιδί, δημιουργία και έκφραση

-Παιδί και υπολογιστής

εσωτερικό τάξηςεσωτερικό τάξης

Θεματικά αφιερώματα

Τα Θεματικά αφιερώματα των Πρότυπων Παιδικών Κέντρων «Νηπιακός Κήπος» χαρακτηρίζονται από περιβαλλοντική και μουσειακή αγωγή, συμμετοχικές δραστηριότητες και βιωματική εμπειρία, που είναι νέες παιδαγωγικές προσθήκες.

Πρόκειται για θέματα που ξεχωρίζουν κυρίως για τη σημασία τους, που προσφέρονται και για ποικίλες προσεγγίσεις με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους. Οι παιδαγωγοί, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα υλοποιηθούν και επιλέγουν τη διδακτική προσέγγιση την οποία θα ακολουθήσουν κάθε φορά. Επιλογή του σχολείου είναι οι συνεργατικές μέθοδοι μάθησης (δουλειά σε ομάδες), τα σχέδια εργασίας (έρευνα σε βάθος) και οι θεματικές προσεγγίσεις.

εσωτερικό τάξηςεσωτερικό τάξηςκουκλοθέατρο

Η τέχνη και η φύση αποκαλύπτονται

Στον «Νηπιακό Κήπο» τα παιδιά ανακαλύπτουν επίσης τις τέχνες και τη φύση μέσα από δράσεις που οργανώνονται δύο με τρεις φορές τον μήνα. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες εμπειρίες μέσα από δράσεις και θεατροπαιδαγωγικές ομάδες εντός του σχολείου, ενώ ανακαλύπτουν τον κόσμο της τέχνης με οργανωμένα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα μέσα από επισκέψεις σε μουσεία, θεατρικές, κουκλοθεατρικές παραστάσεις και το θέατρο σκιών. Επίσης, εξερευνούν τη φύση μέσα από εκπαιδευτικές εκδρομές και στο πλαίσιο περιβαλλοντικών δράσεων.

παιδί ποτίζει λουλούδικατασκευέςπαιδική χαράπάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Οι παροχές 

Ο Νηπιακός Κήπος εξασφαλίζει τη μεταφορά των παιδιών με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, παρέχει πρωινό γεύμα, εβδομαδιαίες επισκέψεις από ιατρικούς συνεργάτες και συμβουλευτική υποστήριξη στους γονείς. Διαθέτει Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, Clubs, όπως Κολυμβητήριο, Mini Tennis, Tae Kwon Do, English Club, Deutsch Club, Χορός, Θέατρο, Baby Yoga, Μουσική.

εξωτερικός χώρος σχολείουBanner για τα τμήματα ΚΔΑΠ

Και απογευματινά εργαστήρια για ηλικίες 5-12 ετών

Τα Πρότυπα Παιδικά Κέντρα «Νηπιακός Κήπος» λειτουργούν και ως ΚΔΑΠ και απασχολούν δημιουργικά παιδιά και εκτός σχολικού ωραρίου. Απογευματινά εργαστήρια προσφέρονται σε παιδιά από 5-12 ετών με ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες και οδηγούς τη φαντασία, την παιχνιδιάρικη διάθεση και την αγάπη για το παιδί.

Ο Νηπιακός Kήπος λειτουργεί όλο τον χρόνο βασιζόμενος σε ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα και λαμβάνοντας υπόψη τη σωματική, συναισθηματική, ψυχική και πνευματική διάσταση του παιδιού. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμά του έχει ως θεματικούς άξονες την Επιστήμη, την Τέχνη, το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό, τη Λογοτεχνία και τα Συναισθήματα. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στο παιδί να έρθει σε επαφή με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, να διερευνήσει, να ανακαλύψει ποικίλους τομείς και τελικά, τον εαυτό του.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Νηπιακού Κήπου: https://www.nipiakoskipos.gr/kdap

 

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΗΠΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

18ο χιλ. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών

T: 23920 73110 – 23920 73166

Βρεφικά

Α’ βρεφική ηλικία (βρέφη από 2 μηνών – 12 μηνών)

Β’ βρεφική ηλικία (βρέφη από 12 μηνών – 18 μηνών)

Γ’ βρεφική ηλικία (βρέφη από 19 μηνών – 2 ετών)

Δ’ βρεφική ηλικία (βρέφη από 2 ετών – 2,5 ετών)

Παιδικός Σταθμός

Παιδικό τμήμα Α (νήπια από 2,5 – 3 ετών)

Παιδικό τμήμα Β (νήπια από 3 – 3,5 ετών)

Παιδικό τμήμα Γ (νήπια από 3,5 – 4 ετών )

Προνήπια – Νήπια

Τμήμα Προνηπίων (νήπια από 4 – 5 ετών)

Τμήμα Νηπίων (νήπια από 5-6 ετών)

Ώρες λειτουργίας

Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νηπιαγωγείο: 06:30-17:30

ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης) 16:30-20:30

 

ΝΕΟΣ ΝΗΠΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Πεστών 30, Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

T: 2310 905862 – 2310 900059

Παιδικός Σταθμός

Παιδικό τμήμα Α (νήπια από 2,5 – 3 ετών)

Παιδικό τμήμα Β (νήπια από 3 – 3,5 ετών)

Παιδικό τμήμα Γ (νήπια από 3,5 – 4 ετών )

Προνήπια – Νήπια

Τμήμα Προνηπίων (νήπια από 4 – 5 ετών)

Τμήμα Νηπίων (νήπια από 5-6 ετών)

Ώρες λειτουργίας

Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο: 06:30-17:30

info@nipiakoskipos.gr
Site
Facebook

 

 

Διαβάστε επίσης: Νηπιακός Κήπος: Μάθηση με παιχνίδια, χαμόγελο και χαρά

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως