15.6 C
Thessaloniki
17.5 C
Athens

Νηπιακός Κήπος: Μάθηση με παιχνίδια, χαμόγελο και χαρά

Σε ένα περιβάλλον Αγάπης και Ασφάλειας με επίκεντρο το ίδιο το παιδί, τα Πρότυπα Παιδικά Κέντρα «Νηπιακός Κήπος» αποτελούν έναν χώρο πλημμυρισμένο από χαρά, γεμάτο παιδικά χαμόγελα που παρέχουν δημιουργική απασχόληση στους μικρούς πρίγκιπες της καρδιάς μας.

Μέσα από στοχευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, καλλιεργείται η ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών. Παράλληλα, εκδηλώσεις και θεματικά αφιερώματα εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους και απελευθερώνουν τη δημιουργικότητά τους.

Νηπιακός κήπος

Οι μικροί μαθητές, μέσα από μια σειρά βιωματικών εμπειριών,  ανακαλύπτουν και αποδέχονται τον εαυτό τους, απολαμβάνουν καθημερινά τον κόσμο γύρω τους και επεμβαίνουν ενεργά στην αναδόμησή του.

Τα προγράμματα στον «Νηπιακό Κήπο» στηρίζονται στις σύγχρονες αντιλήψεις για την εκπαίδευση, σε προγράμματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, σε πανεπιστημιακά προγράμματα και έρευνες, λαμβάνοντας υπόψη τα ενδιαφέροντα των παιδιών, τις προηγούμενες μαθησιακές και κοινωνικές τους εμπειρίες, την προσωπικότητα και την πολιτισμική τους ταυτότητα.

Νηπιακός κήπος

Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν να συμμετέχουν ενεργά, να καλλιεργούν δεξιότητες, να εξερευνούν το περιβάλλον, να αποκτούν εμπειρίες και μια θετική στάση για τη μάθηση. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρίζεται σε μηνιαίες θεματικές ενότητες και σε σχέδια εργασίας, τα οποία παρέχονται μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό και μεθόδους διδασκαλίας ανάλογα με την κάθε ηλικία.

Αναπτύσσεται σε 5 βασικά πεδία: 

  • Παιδί και γλώσσα
  • Παιδί και μαθηματικά
  • Παιδί και περιβάλλον
  • Παιδί, δημιουργία και έκφραση
  • Παιδί και υπολογιστής

Νηπιακός κήπος

Τα Θεματικά αφιερώματα

Η περιβαλλοντική και μουσειακή αγωγή, οι συμμετοχικές δραστηριότητες και η βιωματική εμπειρία είναι τα νέα παιδαγωγικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα θεματικά αφιερώματα.

Πρόκειται για θέματα που ξεχωρίζουν κυρίως για τη σημασία τους, που προσφέρονται και για ποικίλες προσεγγίσεις, με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους.

Οι παιδαγωγοί, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα υλοποιηθούν και επιλέγουν τη διδακτική προσέγγιση την οποία θα ακολουθήσουν κάθε φορά. Επιλογή του σχολείου είναι οι συνεργατικές μέθοδοι μάθησης (δουλειά σε ομάδες), τα σχέδια εργασίας (έρευνα σε βάθος) και οι θεματικές προσεγγίσεις.

Νηπιακός κήπος

Νηπιακός κήπος

Επαφή με την τέχνη και τη φύση 

Στον «Νηπιακό Κήπο» οργανώνονται μοναδικές «δράσεις» δυο με τρεις φορές τον μήνα, ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν τις τέχνες και τη φύση.

Τα παιδιά

  • Θα δούνε, θα ακούσουν και θα αποκτήσουν νέες εμπειρίες μέσα από δράσεις και θεατροπαιδαγωγικές ομάδες εντός του σχολείου.
  • Θα ανακαλύψουν τον κόσμο της τέχνης με οργανωμένα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα μέσα από επισκέψεις σε μουσεία, θεατρικές, κουκλοθεατρικές παραστάσεις και το θέατρο σκιών.
  • Θα αγγίξουν, θα μυρίσουν και θα εξερευνήσουν τη φύση μέσα από εκπαιδευτικές εκδρομές και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Νηπιακός κήπος

Απογευματινά εργαστήρια σε παιδιά από 5-12 ετών

Τα Πρότυπα Παιδικά Κέντρα «Νηπιακός Κήπος» λειτουργούν και ως ΚΔΑΠ και απασχολούν δημιουργικά παιδιά και εκτός σχολικού ωραρίου. 

Απογευματινά εργαστήρια προσφέρονται σε παιδιά από 5-12 ετών, μέσα από ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες με οδηγό τη φαντασία, την παιχνιδιάρικη διάθεση και την αγάπη για το παιδί.

Ο Νηπιακός κήπος λειτουργεί όλο το χρόνο βασιζόμενος σε ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα και λαμβάνοντας υπόψη τη σωματική, συναισθηματική, ψυχική και πνευματική διάσταση του παιδιού. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμά του σταθμού, έχει σαν θεματικούς άξονες την Επιστήμη, την Τέχνη, το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό, τη Λογοτεχνία και τα Συναισθήματα. Δίνεται η ευκαιρία στο παιδί να έρθει σε επαφή με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, να διερευνήσει, να ανακαλύψει ποικίλους τομείς και τελικά, τον εαυτό του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Νηπιακού Κήπου: https://www.nipiakoskipos.gr/kdap

Νηπιακός κήπος

Οι παροχές 

Ο Νηπιακός κήπος εξασφαλίζει τη μεταφορά των παιδιών με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, παρέχει πρωινό γεύμα, εβδομαδιαίες επισκέψεις από ιατρικούς συνεργάτες και συμβουλευτική υποστήριξη στους γονείς.

Διαθέτει

  • Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
  • Clubs, όπως Κολυμβητήριο, Mini Tennis, Tae Kwon Do, English Club, Deutsch Club, Χορός, Θέατρο, Baby Yoga, Μουσική

Νηπιακός κήπος

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΗΠΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

18ο χιλ. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών 18 χλμ Θεσσαλονίκης-Μουδανίων
T: 23920 73110 – 23920 73166

Βρεφικά

Α΄ βρεφική ηλικία (βρέφη από 2 μηνών – 12 μηνών)
Β΄ βρεφική ηλικία (βρέφη από 12 μηνών – 18 μηνών)
Γ΄ βρεφική ηλικία (βρέφη από 19 μηνών – 2 ετών)
Δ΄ βρεφική ηλικία (βρέφη από 2 ετών – 2,5 ετών)

Παιδικός Σταθμός

Παιδικό τμήμα Α (νήπια από 2,5 – 3 ετών)
Παιδικό τμήμα Β (νήπια από 3 – 3,5 ετών)
Παιδικό τμήμα Γ (νήπια από 3,5 – 4 ετών )

Προνήπια – Νήπια

Τμήμα Προνηπίων (νήπια από 4 – 5 ετών)
Τμήμα Νηπίων (νήπια από 5-6 ετών)

Νηπιακός κήπος

ΝΕΟΣ ΝΗΠΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Πεστών 30, Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης. T: 2310 905862 – 2310 900059

Παιδικός Σταθμός

Παιδικό τμήμα Α (νήπια από 2,5 – 3 ετών)
Παιδικό τμήμα Β (νήπια από 3 – 3,5 ετών)
Παιδικό τμήμα Γ (νήπια από 3,5 – 4 ετών )

Προνήπια – Νήπια

Τμήμα Προνηπίων (νήπια από 4 – 5 ετών)
Τμήμα Νηπίων (νήπια από 5-6 ετών)

Ώρες λειτουργίας
Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νηπιαγωγείο: 06:30-17:30
ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης) 16:30-20:30


[email protected]
www.nipiakoskipos.gr
Facebook

 

Διαβάστε επίσης: Φροντιστήρια “Αναλογία”: Γνωρίζουν τον τρόπο, για να γίνεις… πρώτος!

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως

City ΕΞΟΔΟΣ

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
16.5 ° C
18.6 °
13.7 °
58 %
0.5kmh
1 %
Σα
29 °
Κυ
29 °
Δε
29 °
Τρ
24 °
Τε
19 °