No Music, No WE: H ανακοίνωση του πολυχώρου WE που δεν ανοίγει χωρίς μουσική

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις επιχειρήσεων και μουσικών στην απόφαση να ξεκινήσει πάλι η εστίαση τη λειτουργία της από τις 3 Μαϊου, αρχικά όμως χωρίς μουσική.

Διαβάστε επίσης: Εξαδάκτυλος: Γιατί ανοίγει η εστίαση χωρίς μουσική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πολυχώρος WE στη Θεσσαλονίκη, με ανάρτησή του κοινοποιεί την απόφασή του να μην ανοίξει τη λειτουργία του από τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως προβλέπεται για την εστίαση, χωρίς μουσική, αντιδρώντας στην σχετική απόφαση.  Η απόφαση όπως λέει ήταν μονόδρομος!

Η ανακοίνωση του WE αναφέρει:

Ο Πολυχώρος WE παραμένει κλειστός σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο, με ένα διάλειμμα μόλις δύο μηνών, επομένως η λαχτάρα όλων μας για την επαναλειτουργία του είναι απερίγραπτη. Όπως όλοι οι επαγγελματίες, περάσαμε δύσκολα, οι λειτουργίες του χώρου ανεστάλησαν παρά το γεγονός ότι το WE εκτείνεται σε σχεδόν 1000 τ.μ.

Κατανοήσαμε και αποδεχτήκαμε τα μέτρα, προσπαθήσαμε να κρατηθούμε στην αγορά, ανανεώσαμε το μίσθιο για έναν ακόμη χρόνο, υποστηρίζοντας όλον αυτόν τον καιρό τους σχεδόν 40 εργαζόμενους/ες. Ο καιρός πέρασε, τα προσωρινά μέτρα απόκτησαν μόνιμο χαρακτήρα και η αντοχή μας άρχισε να εξαντλείται. Η εξαγγελία του ανοίγματος της εστίασης, έστω σε εξωτερικούς χώρους, μας χαροποίησε ιδιαίτερα καθώς είμαστε τυχεροί και διαθέτουμε μια μικρή, όμορφη αυλή.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει η εστίαση χωρίς μουσική – Με ποια μέτρα θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Παρά το γεγονός ότι όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Πολυχώρου (γυμναστήριο, εκδηλώσεις, συναυλίες, δραστηριότητες για παιδιά, αναψυκτήριο) θα παραμείνουν σε αδράνεια για άγνωστο χρόνο, αποφασίσαμε να ανοίξουμε την αυλή την Παρασκευή 7 Μαΐου με φίλους dj και μουσικές επιλογές, παρά το μικρό ωράριο, τη δυσκολία της τοποθεσίας , τα κλειστά πανεπιστήμια, τη μικρή σεζόν (το WE εδώ και χρόνια κλείνει το καλοκαίρι). Και ενώ στην Ευρώπη αρχίζουν δειλά-δειλά και προσεκτικά να ανοίγουν τους χώρους πολιτισμού, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και να επιτρέπουν έστω και πειραματικά τις συναυλίες, στην Ελλάδα ανακοινώνουν την απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης σε υπαίθριους χώρους. Η απόφαση ήταν μονόδρομος, χωρίς μουσική το WE δεν ανοίγει!

Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε ότι το προγραμματισμένο άνοιγμα του WE στις 7 Μαΐου αναβάλλεται και επαναπρογραμματίζεται αυτόματα όταν επιτραπεί η μουσική στους χώρους εστίασης. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε τις επιστημονικές τοποθετήσεις περί μουσικής, θα τις κρίνει και αυτές η ιστορία. Δεν είναι αντίδραση, ούτε ακτιβισμός, οφείλουμε απλά να υποστηρίξουμε και να σταθούμε δίπλα στους εκατοντάδες μουσικούς, τεχνικούς και εργαζομένους στη βιομηχανία της Μουσικής για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια. Την αγάπη και τις ευχές μας σε όλους τους συναδέλφους που ανοίγουν σήμερα.

Ραντεβού στις Μουσικές που έρχονται..!

Λίγα λόγια για τον πολυχώρο

Στην ιστορική αποθήκη επί της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου δραστηριοποιείται ο ξεχωριστός πολυχώρος πολιτισμού και αθλητισμού που αποτελεί σημείο συνάντησης των δημιουργικών ομάδων της πόλης.

Ο πολυχώρος WE αποτελεί το νούμερο ένα spot για indoor sports στο κέντρο της πόλης.

Το κοινό της πόλης έρχεται σε επαφή με τον μοναδικό στην Ελλάδα εξομοιωτή χιονοδρομίας, ο οποίος προσφέρει την εμπειρία εκμάθησης ή και βελτίωσης ικανοτήτων στο σκι και στο snowboard. Στο κέντρο του αθλητικού τμήματος βρίσκεται ο τοίχος αναρρίχησης, παρέχοντας τη δυνατότητα πολλαπλών διαδρομών αναρρίχησης. Στο WE πραγματοποιούνται δραστηριότητες indoor skateboard και inline skate, ενώ παράλληλα προσφέρονται μαθήματα τοξοβολίας.

Αναπόσπαστο κομμάτι του πολυχώρου WE αποτελεί ο πολιτισμός.

Ο χώρος είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενεί μουσικές συναυλίες και εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα μετατρέπεται σε χώρο θεάτρου για τη φιλοξενία θεατρικών και χορευτικών παραγωγών. Ο χώρος ενδείκνυται επίσης για εκθέσεις, βιντεοπροβολές και installations, καθώς και για τη διοργάνωση φεστιβάλ και εκδηλώσεων κάθε είδους.

Ο πολυχώρος WE αποτελεί ζωντανό σημείο συνάντησης, διάδρασης και επικοινωνίας.

Μια πλατφόρμα συνάντησης και δημιουργίας, μια πηγή έμπνευσης για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, ένα σημείο εκκίνησης για μια νέα αστική συμπεριφορά και κουλτούρα.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως