Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε έναν αγαπημένο πεζόδρομο πλέον, στη Στρατηγού Καλλάρη βρίσκεται από το Δεκέμβριο του 2005 το Noodle Bar.
Πρόκειται για την πρώτη αλυσίδα εστιατορίων που έφερε στην Ελλάδα το «πάντρεμα» των ασιατικών γεύσεων με τις μεσογειακές, με μοναδικές fusion δημιουργίες, το 2003 με το πρώτο κατάστημα στο Σύνταγμα στην Αθήνα.
Όπως λένε και οι ίδιοι, στα Noodle Bar έχουν μία σχέση έρωτα και εθισμού με τις γεύσεις και τα αρώματα που μπορείς να βρεις στα μικρά στενά δρομάκια του Τόκυο και στους μεγάλους και υγρούς δρόμους της Μπανγκόκ.
Καινοτομία και αυθεντικότητα
Ίσως να μην το ξέρεις, αλλά το Noodle Bar υπήρξε μία πρωτοποριακή και καινοτόμα είσοδος στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.
Ξεκινώντας από το σχεδιασμό του χώρου, ήταν από τους πρώτους με μινιμαλιστικό design, μέχρι τη φιλοσοφία του “cook to order” που έφεραν πρώτοι στη Θεσσαλονίκη στη fusion εκδοχή του. Όλα τα πιάτα, ανεξαιρέτως, ετοιμάζονται μόνο κατόπιν παραγγελίας. Είναι όλα χειροποίητα με τα καλύτερα αυθεντικά υλικά.
Ειδικεύονται στην κουζίνα της νοτιοανατολικής Ασίας, συνεπώς τα περισσότερα υλικά τους είναι εισαγόμενα, με μόνη εξαίρεση τα λαχανικά και το κρέας, που προμηθεύονται τοπικά από προσεκτικά επιλεγμένους παραγωγούς.
Η φιλοσοφία τους και ο στόχος τους είναι να μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει φανταστικό φαγητό, φτιαγμένο από τα πιο φρέσκα υλικά, σε λογικές τιμές και αυτή η εμπειρία να τον κάνει να χαμογελά. Και, πίστεψέ μας, το καταφέρνουν!
Ένα ταξίδι στις γεύσεις της νοτιοανατολικής Ασίας
Από το μενού τους δε θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις! Σου ανοίγει η όρεξη και μόνο διαβάζοντάς το!
Ξεκινώντας από τα ορεκτικά, με τα Spring Rolls (ψιλοκομμένα λαχανικά τυλιγμένα σε τραγανή ζύμη, που συνοδεύονται από γλυκόξινη σάλτσα) και τα Wonton με τυρί (τραγανό φύλλο wonton με γέμιση τυριού, καβούρι & γαρίδες, που συνοδεύονται από σάλτσα δαμάσκηνο) και συνεχίζοντας με τα σπέσιαλ πιάτα, όπως ο σολομός τεριγιάκι ή Ταϊλάνδης, η πάπια Πεκίνου, το μοσχάρι szechuan και οι γλυκόξινες γαρίδες.
Αν πεις, δε, για τα bao buns, όλοι υποκλίνονται στα fluffy λευκά ψωμάκια που γεμίζονται με κάθε λογής υλικά, όπως κρέας, λαχανικά, θαλασσινά και σάλτσες, μαρμελάδες και σος, δημιουργώντας έναν απίθανο καμβά γεύσεων που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο!
Στα noodles φυσικά, όπως μαρτυρά και το όνομά του άλλωστε, είναι αυθεντία! Μάλιστα, έχουν και σήμα κατατεθέν τα μοναδικά noodles αυγού, μαγειρεμένα με κόκκινες πιπεριές, πράσινες πιπεριές, φρέσκα κρεμμυδάκια, λάχανο & φιστίκια κάσιους σε γλυκιά σάλτσα chili – απαλή, μέτρια ή καυτερή, όσο αντέχει ο ουρανίσκος σου!
Και δε θα μπορούσε βέβαια να λείπει από το μενού το αγαπημένο sushi. Οι καλύτεροι rollers ετοιμάζουν για σένα μία πολύ μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά είδη sushi, που καλύπτουν πραγματικά όλα τα γούστα.
Κι αν δε θέλεις να σηκωθείς από τον καναπέ σου, όλα αυτά μπορούν να έρθουν στο σπίτι σου με ένα τηλεφώνημα ή μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες.
Ανοιχτά από το πρωί έως αργά το βράδυ, το Noodle Bar σε περιμένει για να απολαύσεις γνήσιες ασιατικές γεύσεις και να ταξιδέψεις γευστικά στη νοτιοανατολική Ασία.
Και σου έχουμε και μία είδηση: σύντομα θα ανοίξει δεύτερο κατάστημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη! Stay tuned!
Διεύθυνση: Στρ. Καλλάρη 7
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 260092
Website
Facebook
Instagram
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 13:00-23:30
Διαβάστε επίσης: «Η Καντίνα της Αννούλας»: Καντίνα με όνομα, που έγινε κατάστημα με εσωτερικό… food truck
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε
Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα
Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως