Νοσοκομείο Νίκαιας: Βρέθηκε σκουλήκι στο φαγητό ασθενούς- Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Νοσοκομείο Νίκαιας: Βρέθηκε σκουλήκι στο φαγητό ασθενούς- Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Την περασμένη βδομάδα και συγκεκριμένα, στις 7 Ιανουαρίου 2020, έγινε καταγγελία για την ύπαρξη σκουληκιού σε φαγητό ασθενούς. Eιδικότερα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες (βλ. κεντρική φωτό) από το γεύμα νοσηλευόμενου στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, στην Καρδιολογική. Ο ασθενής εντόπισε στο μπιφτέκι που έτρωγε για μεσημεριανό… σκουλήκι.
 
Το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως έχουν ήδη ενημερωθεί οι κρατικές αρχές, ενώ γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στα μαγειρεία από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας.
 
Η ανακοίνωση του Γ.Ν. Κρατικού Νικαίας
 
Σχετικά με το περιστατικό της 7ης Ιανουαρίου 2020, που αφορούσε στην φερόμενη ύπαρξη ξένου σώματος σε φαγητό ασθενούς ενημερώνουμε τα ακόλουθα:
 
1.Ο νέος Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν.ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» ορκίσθηκε ενώπιον του Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου την 7η Ιανουαρίου 2020 και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα δηλαδή την 8η Ιανουαρίου 2020.
 
2.Το προπεριγραφέν περιστατικό έχει περιέλθει σε γνώση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 125 του Ν.3528/2007, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εν λόγω περιστατικό. Επίσης έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες κρατικές αρχές.
 
3. Καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων , από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής. Κατόπιν της οικείας αναφοράς διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από την Διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας , προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως