Δωρεά οργάνων

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Άνδρας χάρισε ζωή με τον θάνατό του

Δώρο ζωής σε τέσσερις συνανθρώπους μας χαρίζει με τον θάνατό του 65χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και έχασε τη μάχη για τη ζωή, την Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Η οικογένειά του, χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο και δείχνοντας μεγαλείο ψυχής αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά των οργάνων του.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο. Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αφαίρεσε τους νεφρούς και η ομάδα μεταμοσχεύσεων της Β΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου αφαίρεσε τους κερατοειδείς.
Η μεταμόσχευση νεφρών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου, στο Ιπποκράτειο, σε δυο ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση για αρκετά χρόνια, μια 49χρονη και έναν 33χρονο. Οι ασθενείς περίμεναν το πολυπόθητο δώρο και πλέον αισιοδοξούν ότι θα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι κερατοειδείς αναμένεται να αξιοποιηθούν σε συμβατούς λήπτες τις επόμενες ημέρες.
Τις θερμότατες ευχαριστίες της για την προσφορά οργάνων και το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του δωρητή εκφράζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όσο και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, που ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις διαδικασίες της δωρεάς οργάνων, υπό τον συντονισμό της τοπικής συντονίστριας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.


Θεσσαλονίκη 6 Μαρτίου 2023

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως