ΝΟΘ: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Οπτιμιστ

Ρεκόρ συμμετοχών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Οπτιμιστ που διοργανώνει ο Ν.Ο.Θ.


Κάθε ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης έχει καταρρίψει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Οπτιμιστ που θα διοργανώσει ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου.

Τρεις μήνες πριν από την έναρξη των αγώνων και έχουν δηλώσει συμμετοχή 294 αθλητές και αθλήτριες από 47 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στον Θερμαϊκό Κόλπο σε συνεργασία με την International Optimist Dinghy Association, έχει το χαρακτήρα open και η Ελλάδα ως οικοδέσποινα χώρα έχει δικαίωμα συμμετοχής με διπλάσιο αριθμό αθλητών.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Οπτιμιστ αποτελεί τον πρώτο σημαντικό αγώνα της χρονιάς, αφού ακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκαφών J24, 9-16 Σεπτεμβρίου. Οι διοργανώσεις αυτές προστίθενται στην αλυσίδα των κορυφαίων διεθνών αγώνων που έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, απόδειξη της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει από την παγκόσμια ιστιοπλοϊκή οικογένεια.

«Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης συνεχίζει την προσπάθεια του να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη διεθνές ιστιοπλοϊκό κέντρο για προπονήσεις αλλά και για αγώνες. Έχουμε φιλοξενήσει σπουδαίες διοργανώσεις και έχουμε εισπράξει κολακευτικά σχόλια από όλους τους ανθρώπους της ιστιοπλοΐας. Απόδειξη της εμπιστοσύνης τους, αποτελούν οι συμμετοχές που έχουν καταρρίψει κάθε ρεκόρ, για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπτιμιστ.

Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα ξένα πληρώματα και να προβάλλουμε την Θεσσαλονίκη μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Θέλω να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά όλους τους συνεργάτες και τα μέλη του ΝΟΘ για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν», είπε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Λάζαρος Τσαλίκης.

Ο Ν.Ο.Θ. έχει ήδη αναλάβει τo Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 420 & 470, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2024, ενώ από 2007 έως το 2022, έχει διοργανώσει μια σειρά κορυφαίων αγώνων και συγκεκριμένα: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser 2022, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado 2021, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 49er, 49erFX, & Nacra 17 2021, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado 2017, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 2017, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC 2016, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 470 2015, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 470 2009, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tornado 2008, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470 2007.
Για περισσότερες πληροφορίες
http://www.ncth.gr


Τρίτη 25 Απριλίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως