Τάφος Ιντερνετ εξπρλόρερ
Photo Twitter REUTERS

Νοτιοκορεάτης μηχανικός κατασκεύασε ταφόπλακα προς τιμήν του Internet Explorer

Ένας Νοτιοκορεάτης μηχανικός υπολογιστών αποφάσισε να κατασκευάσει μια ταφόπλακα, οι φωτογραφίες της οποίας έχουν ήδη γίνει viral, στη μνήμη του εμβληματικού προγράμματος περιήγησης ιστού του αμερικανικού κολοσσού Microsoft.

Προς τιμήν του «θάνατου» του πλοηγού, ο μηχανικός Kiyoung Jung, 38 ετών, τοποθέτησε μια ταφόπλακα στην οροφή ενός καφέ στην πόλη Gyeongju, στη νότια Νότια Κορέα. Ως μηχανικός λογισμικού και προγραμματιστής ιστού, «υπόφερε» συνεχώς στη δουλειά λόγω προβλημάτων συμβατότητας με τον Internet Explorer, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Στη σκουρόχρωμη στήλη εμφανίζεται το περίφημο γράμμα “e”, το οποίο εδώ και καιρό έχει ενθρονιστεί στην οθόνη εκατοντάδων εκατομμυρίων υπολογιστών, συνοδευόμενο από ένα επίμετρο: “Ήταν ένα καλό εργαλείο για τη λήψη άλλων προγραμμάτων περιήγησης” .

Σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες, η Νότια Κορέα, η οποία έχει ένα από τα ταχύτερα δίκτυα Διαδικτύου στον κόσμο κατά μέσο όρο, έχει παραμείνει παραδόξως συνδεδεμένη με τον Internet Explorer, τον οποίο η Microsoft αποχαιρέτησε επίσημα μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας.

Στην πράξη, θα εξακολουθεί να είναι δυνατή η χρήση του Explorer, αλλά η Microsoft δεν θα κάνει πλέον ενημερώσεις ή αλλαγές στο πρόγραμμα περιήγησης, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1995.

Από τη μία πλευρά, ο Kiyoung Jung δηλώνει «ευχαρισμένος» με το ανακοινωθέν για το τέλος του προγράμματος περιήγησης της Microsoft. Αλλά από την άλλη, ισχυρίζεται επίσης ότι αισθάνεται νοσταλγία και συγκίνηση στην ιδέα της εξαφάνισης του Explorer, του οποίου βίωσε το απόγειο.

«Οι άνθρωποι συχνά ανακουφίζονται που οι μηχανές δεν έχουν ψυχή, αλλά εμείς ως ανθρώπινα όντα τους δίνουμε στην πραγματικότητα την καρδιά μας», είπε ο μηχανικός στο Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενος τον Ιάπωνα εμψυχωτή Hayao Miyazaki.

Ο Kiyoung Jung λέει ότι είναι χαρούμενος σήμερα με τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η ψεύτικη ταφόπλακά του και διευκρινίζει ότι ο ίδιος και ο αδερφός του -ιδιοκτήτης του καφέ- σχεδιάζουν να το αφήσουν στην ταράτσα του κτιρίου επ’ αόριστον.

Διαβάστε σχετικά

R.I.P Internet Explorer: Συγκινητικό «αντίο» μετά από 27 χρόνια

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως