Νοτοπούλου

Νοτοπούλου: Ακούει κανείς τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης;

Στο 10-15% κατρακύλησε η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2022 επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι οι υπερφίαλες δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού για πληρότητα έως και 100% στις γιορτές, είναι εκτός πραγματικότητας για την πλειοψηφία των προορισμών.

Οι ακυρώσεις συνεδρίων και ιδιαίτερα οι αναβολές εκθέσεων, όπως της Agrotica, της Detrop κ.α., που αποτελούν βασική πηγή εσόδων των ξενοδοχείων της πόλης, επιδεινώνουν την οικονομική τους κατάσταση και εντείνουν το πρόβλημα της ρευστότητας, θέτοντας υπό αβεβαιότητα εκατοντάδες εργαζόμενους.

Όλα αυτά, μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά αφού σύμφωνα με την ΕΞΘ οι επιδόσεις των ξενοδοχείων της πόλης κατά το 2021 ήταν πολύ χειρότερες σε σχέση με την εικόνα που συνολικά παρουσίασαν τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία της χώρας.

Χαρακτηριστικό της δυσμενούς κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία, ότι η πτώση του τζίρου αγγίζει το 35%, σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών & Προβλέψεων.

Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ακούσει την κραυγή αγωνίας του κόσμου του τουρισμού της Θεσσαλονίκης και να απαντήσει άμεσα με στοχευμένα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και της προστασίας της εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Αθώοι οι ορθοπεδικοί που κατηγορούνταν για παράνομες προμήθειες ιατρικών υλικών

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως