{ Βιβλία }

Ντάγκλας Στούαρτ: Ο Σκωτσέζος συγγραφέας που κέρδισε το βραβείο Booker με το «Shuggie Bain»

Ο Στούαρτ είναι ο δεύτερος Σκωτσέζος συγγραφέας που έχει διακριθεί με το Booker prize.


Κατηγορίες: Βιβλία - συγγραφείς

Ντάγκλας Στούαρτ: Ο Σκωτσέζος συγγραφέας που κέρδισε το  βραβείο Booker με το «Shuggie Bain»

Ο Σκωτσέζος συγγραφέας Ντάγκλας Στούαρτ διακρίθηκε με το βραβείο Booker prize για το αυτοβιογραφικό του μυθιστόρημα «Shuggie Bain».

O Σκωτσέζος συγγραφέας Ντάγκλας Στούαρτ (Douglas Stuart) κέρδισε το βραβείο Booker  για το πρώτο του αυτοβιογραφικό έργο «Shuggie Bain». Ο Στούαρτ είναι ο δεύτερος Σκωτσέζος συγγραφέας που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο συνοδεύεται και από το χρηματικό έπαθλο των 50.000 λιρών. Ο συγγραφέας James Kelman ήταν ο πρώτος Σκωτσέζος που είχε κερδίσει το Booker το 1994, με το έργο του « How late it was».
 
Το «Shuggie Bain» είναι ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα, το οποίο βασίζεται στην προσωπική ζωή του συγγραφέα και ξεδιπλώνει την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, το  οποίο προσπαθεί να μεγαλώσει κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως η φτώχεια αλλά και έχοντας δίπλα του μία μητέρα εξαρτημένη από ουσίες. Το πλαίσιο της ιστορίας τοποθετείται στην πόλη της Γλασκόβης του 1980.
 
Οι κριτικές που έλαβε το  έργο του Ντάγκλας Στούαρτ  ήταν διθυραμβικές και θεωρείται πως θα το «Shuggie Bain» έχει μεγάλες προοπτικές να  καταταχθεί στην κατηγορία των « κλασικών έργων».

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ