Site icon Cityportal.gr

Ντέιβιντ Ντάτσμαν: Ο «γητευτής των μωρών» πέθανε σε ηλικία 86 ετών

Ντέιβιντ Ντάτσμαν: Ο «γητευτής των μωρών» πέθανε σε ηλικία 86 ετών
O Ντέιβιντ Ντατσμαν, ο «παππούς των θερμοκοιτίδων ή των ΜΕΘ» ή «ο γητευτής των μωρών» ή απλά «παππούς Ντέιβιντ»   όπως ήταν τα υποκοριστικά που του είχαν δώσει, πέθανε σε ηλικία 86 ετών μετά από την προσωπική του μάχη με τον καρκίνο. 
 
Ο «παππούς Ντέιβιντ»  δούλευε στις διεθνής πωλήσεις μέχρι που βγήκε στην σύνταξη. Από κει και πέρα, για περισσότερα από 14 χρόνια ήταν εθελοντής σε Νοσοκομείο  Φροντίδας Παιδιών της Ατλάντα των ΗΠΑ. 
Και η ιστορία του έχει ως εξής:
Μια μέρα που ήταν για φυσιοθεραπεία, μπήκε στο Νοσοκομείο και είπε απλά στους υπευθύνους της μονάδας ότι ήθελε να βοηθήσει τα άρρωστα ή τα πρόωρα μωρά που νοσηλεύονταν στο εκεί. Αφού ολοκλήρωσε την σχετική εκπαίδευση, ο «παππούς David»  για τα επόμενα 14 χρόνια, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, πρόσεχε τα μωρά που ή δεν είχαν οικογένεια ή η οικογένειά τους δε μπορούσε να βρίσκεται στο νοσοκομείο.
 
Η νοσοκόμα Τζοάννα Σλέιντ, που συνεργάστηκε με τον «παππού Ντέιβιντ» για οκτώ χρόνια στο συγκεκριμένο νοσοκομείο της Ατλάντα δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν είχε δει μωρό να κλαίει στα χέρια του  Ντάτσμαν. « Ο Ντέιβιντ είχε μία μαγική σχέση με τα μωρά. Πάντα βρισκόταν εκεί για να φροντίσει με τρυφερότητα και προσοχή τα μωρά που είχαν ανάγκη. Αλλά ήταν το ίδιο καλός και ευγενικός και με τους γονείς των παιδιών, που για πολλούς και διάφορους λόγους πολλές φορές δε μπορούσαν να βρίσκονται δίπλα τους» υπογράμμισε η νοσοκόμα. 
 


 


 

Exit mobile version