Ντόμινο χρεωκοπίας στην Τουρκία μετά την κατάρρευση της Turk Telekom;

Ντόμινο χρεωκοπίας στην Τουρκία μετά την κατάρρευση της Turk Telekom;

Οι φόβοι ότι την κατάρρευση της άλλοτε κραταιάς Turk Telekom, θα ακολουθήσουν και άλλες τουρκικές επιχειρήσεις, αλλά ίσως και συνεργαζόμενες με τον τουρκικό όμιλο επιχειρήσεις στην Ευρώπη είναι παραπάνω από έκδηλοι στους οικονομικούς αναλυτές της Τουρκίας αλλά και της Ευρώπης.
 
Αυτό κυρίως γιατί πολλές τουρκικές επιχειρήσεις ακολουθούν την ίδια τακτική με την μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας, εισπράττοντας σε τουρκική λίρα και αποπληρώνοντας σε δολάρια ή ευρώ τα δάνειά τους. 
 
Σημειώνεται ότι αιτία χρεοκοπίας της Turk Telecom στάθηκε η αδυναμία της να αποπληρώσει δάνειο ύψους 4,7 δις. δολαρίων που είχε συνάψει το 2013. Μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων με τις πιστώτριες τράπεζες δεν κατέστη δυνατή η εύρεση κάποιας λύσης, ως εκ τούτου οι τράπεζες, μεταξύ των οποίων, η Akbank, η Garanti και İşbank ζήτησαν τον έλεγχο της εταιρείας. 
Το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας ενέκρινε την εξαγορά και πλέον ο έλεγχος μιας εκ των πιο ιστορικών και μεγαλύτερων εταιρειών της Τουρκίας περνάει στις τράπεζες.
Οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές, εκτιμούν ότι  την τύχη του «ΟΤΕ της Τουρκίας» θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες, βυθίζοντας σε περαιτέρω ύφεση  την Τουρκική οικονομία και συνεργαζόμενες Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.
 
 
 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως