{ Τελευταία νέα }

Ντόρα Μπακογιάννη: Αν πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, θα είμαστε μόνοι μας

Η Ελλάδα πρέπει να προσφύγει στη Χάγη δήλωσε η κ. Μπακογιάννη


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Ντόρα Μπακογιάννη: Αν πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, θα είμαστε μόνοι μαςΔεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς. Διπλωματικά όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Και εκεί είναι το ουσιαστικό σημείο

Στο ολοένα πιο τεταμένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέρθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι «αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας. Δεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς».
 
Μιλώντας στο Action24, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε: «Βλέπουμε μια Τουρκία που ξεδιπλώνει όλη της την στρατηγική, μια Τουρκία διαφορετική από αυτή που ξέραμε και ιδιαίτερα ως προς την σχέσης της με τις άλλες χώρες». Παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία με την Τουρκία, στο συνυποσχετικό και πιστεύω πως πρέπει να πάμε (στη Χάγη), γιατί στην εξωτερική πολιτική, το κάθε πέρσι και καλύτερα είναι μια πραγματικότητα. Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκηθεί υπό πίεση ή υπό συνεχή δραματοποίηση. Θέλει σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση, γιατί όντως η κατάσταση είναι δύσκολη. Αλλά δεν μπορούμε να δραματοποιούμε συνεχώς για κρίση και θερμό επεισόδιο». 
Απαντώντας στις φωνές που επιζητούν ακόμη και πόλεμο με τη γείτονα χώρα, είπε: «Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας. Δεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς. Διπλωματικά όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Και εκεί είναι το ουσιαστικό σημείο». 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ