Ο 17χρονος Έλληνας που έχει ήδη φτιάξει 9 εφαρμογές στο app store!

Ο 17χρονος Έλληνας που έχει ήδη φτιάξει 9 εφαρμογές στο app store!

Την πρώτη του εφαρμογή τη δημιούργησε στα 14 του χρόνια, ενώ πλέον στα 17 του, ο Πέτρος Δημητρακόπουλος μετρά συνολικά 9 εφαρμογές στο app store.Ξεκίνησε να ασχολείται με τον προγραμματισμό από τα 11-12 του χρόνια.
 
Με πατέρα προγραμματιστή, ο ίδιος μπήκε από πολύ μικρός στα «κόλπα». Ενώ ακόμα πήγαινε 6η δημοτικού ξεκίνησε να ασχολείται με τη δημιουργία εφαρμογών, αρχικά με τη βοήθεια του πατέρα του, ενώ στο τέλος της α γυμνασίου, άρχισε να ασχολείται με τις εφαρμογές σε iOS και την ανάπτυξη παιχνιδιών.
 
Η πρώτη του εφαρμογή, έχει το όνομα Acculoc και αφορά την εύρεση τοποθεσίας του χρήστη, ενώ μετά ακολούθησε το Acculoc HD, που είναι η έκδοση για iPad.
 
Έπειτα, ακολούθησαν τα ΜΕΝΝ και NICU Parent, το iFind Girl, το iBorrow Greek, το ilectron και πρόσφατα, μόλις λίγες εβδομάδες πριν, μπήκε στο app store το Sloorpy.
 
Πρόκειται για ένα παιχνίδι, το οποίο διαθέτει μια γλώσσα και ένα ξυλάκι παγωτό και ο παίχτης πρέπει να γλείψει το παγωτό όσο πιο γρήγορα μπορεί, κουνώντας τηνε ικονική γλώσσα με το δάχτυλο του, ενώ μάλιστα το παιχνίδι έχει και παγκόσμια κατάταξη σκορ.
 
Ο προγραμματισμός, είναι αυτό που Πέτρος αγαπά και που ξέρει πως θέλει να κάνει στη ζωή του, καθώς όπως λέει, όταν αυτό που κάνεις σου αρέσει πραγματικά, τότε ταυτόχρονα σε ξεκουράζει κιόλας.
 
Όσο για το χρηματικό κομμάτι, ο ίδιος πληρώνεται μέσα από διαφημίσεις που οι εφαρμογές του φιλοξενούν.
 
Σχετικά με το μέλλον, ο Πέτρος θα σπουδάσει σε κάποια σχολή πληροφορικής στην Αθήνα και υποθέτει πως θα είναι από τους καλούς φοιτητές, που τελειώνουν νωρίς τις σπουδές τους, ενώ θα ήθελε να κάνει και κάποιο μεταπτυχιακό και ελπίζει πως τελειώνοντας με την εκπαίδευση του, θα ξεκινήσει κάτι δικό του, πιθανότατα στο εξωτερικό.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως