Site icon Cityportal.gr

Ο 95χρονος Φώτης Πετρίδης τρέχει και δίνει λαμπρό παράδειγμα

Ο 95χρονος Φώτης Πετρίδης τρέχει και δίνει λαμπρό παράδειγμα
Το σύνθημα «Όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε», που πρεσβεύει ο Stoiximan.gr 12ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», βρίσκει την ιδανική του ενσάρκωση στο πρόσωπο του 95χρονου Φώτη Πετρίδη, ο οποίος θα τρέξει για άλλη μια φορά στη μεγαλύτερη διοργάνωση της Βόρειας Ελλάδας, αποτελώντας τον γηραιότερο αλλά και τον συμπαθέστερο δρομέα!
 
Ο αγαπημένος όλων κυρ-Φώτης, που έχει ταυτιστεί με το κορυφαίο εαρινό αθλητικό γεγονός της χώρας, έκλεισε έγκαιρα θέση στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και θα είναι παρών στην εκκίνηση, την Κυριακή 2 Απριλίου, για να ζήσει και πάλι μία ξεχωριστή εμπειρία!
 
Γεννημένος το 1922, ο Φώτης Πετρίδης υπήρξε πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων, τόσο στα νιάτα του όσο και σε αγώνες βετεράνων σε μεγαλύτερη ηλικία (αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης το 2014), χωρίς ποτέ να σταματήσει να αθλείται, αλλά και να προσφέρει στον Διεθνή Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ως εθελοντής, επιδεικνύοντας το ζήλο εφήβου!
 
Όντας, πλέον, ευρέως αναγνωρίσιμος, ο κυρ-Φώτης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, αποδεικνύοντας ότι αυτός ο αγώνας είναι πραγματικά για όλους! Τονίζει, μάλιστα, ότι θα τρέχει μέχρι να τα… εκατοστήσει και ακόμα παραπέρα:
«Είναι πολύ όμορφοι οι αγώνες που κάνει ο ΜΕΑΣ Τρίτων. Έχουν πολύ καλή οργάνωση, τόσο ο Διεθνής Μαραθώνιος ?ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ? όσο και ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, γι? αυτό ο κόσμος τους έχει αγαπήσει τόσο πολύ και τους προτιμά. Κι εγώ μαζί, χαίρομαι να τρέχω σ? αυτούς τους αγώνες και σκοπεύω να είμαι παρών και φέτος. Όσο υπάρχω στη ζωή και όσο ο ΜΕΑΣ Τρίτων διοργανώνει αγώνες δρόμου, εγώ θα είμαι εκεί. Πιστεύω ότι θα συνεχίσω να τρέχω και πάνω από τα 100 μου χρόνια!»
 
Ακόμα και στα 95 του χρόνια, πάντως, έχει ένα ανεκπλήρωτο όνειρο που θέλει να πραγματοποιήσει στο μέλλον: Να καλύψει την απόσταση των 42.195 μέτρων, από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη!
 
«Θέλω κάποια φορά να συμμετάσχω στον Μαραθώνιο! Είναι ο μοναδικός δρόμος του αγωνιστικού προγράμματος που δεν έχω τρέξει. Στα νιάτα μου ήμουν Μαραθωνοδρόμος και έτρεχα ακόμα και 50, 60, 70 χιλιόμετρα. Ακόμα και σήμερα, καθημερινά τρέχω ή περπατάω επτά – οκτώ χιλιόμετρα. Γι? αυτό πιστεύω ότι μπορώ να ?βγάλω? αισίως την απόσταση του Μαραθωνίου. Αν το τολμήσω και το καταφέρω, θα χαρώ πολύ εγώ, αλλά θα χαρούν και τα δισέγγονά μου που θα με βλέπουν!»
Exit mobile version