Ο ανθρώπινος ιδρώτας γίνεται παγωμένα πετράδια σε καπέλα

Μια κολεξιόν καπέλων μπέιζμπολ καλυμμένων από κρυστάλλους που δημιουργήθηκαν από τον ιδρώτα όσων τα φορούσαν δημιούργησε η ντιζάινερ Alice Potts. Για το πείραμά της με την επωνυμία INPerspire, ζήτησε από οκτώ άτομα, με διαφορετικό μπακγκράουντ και λαϊφστάιλ, να φορούν τα καπέλα μπέιζμπολ επί έξι βδομάδες καθώς συνέχιζαν την καθημερινή ζωή τους.

«Ο ιδρώτας μάς καλύπτει με παρόμοιο τρόπο όπως τα ρούχα – σαν δεύτερο δέρμα» τόνισε, μιλώντας στο Dezeen.

Αυτοί που επελέγησαν για το πείραμα ήταν άνθρωποι που έκαναν δουλειά γραφείου μέχρι άτομα της rave κουλτούρας, άτομα με βέγκαν λαϊφστάιλ και άτομα που δούλευαν στον τομέα των σπορ. Η κρυσταλλοποίηση άρχισε όταν ο ιδρώτας αυτού που τα φορούσε διαπότισε τις ίνες του καπέλου. Μετά από έξι βδομάδες, τα καπέλα τοποθετήθηκαν σε διάλυμα άλατος για μια περίοδο 10 ωρών ώστε να κρυσταλλοποιηθεί ο ιδρώτας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alice Potts (@alicenapotts)

Για κάθε λίτρο (ιδρώτα) μπορείς να πάρεις 10-50 γραμμάρια

«Τα καπέλα έχουν ήδη διαποτιστεί με τον ιδρώτα κάθε ατόμου να λειτουργεί ως σπόρος μέσα στις ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι όταν τοποθετηθούν μέσα στο διάλυμα δρα ως παζλ που εξελίσσεται μέσα από το υλικό. Για κάθε λίτρο (ιδρώτα) μπορείς να πάρεις 10-50 γραμμάρια κεκορεσμένου διαλύματος άλατος» εξήγησε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alice Potts (@alicenapotts)

Στη διάρκεια της διαδικασίας, η Potts παρατήρησε τάσεις στον τύπο των κρυστάλλων ιδρώτα που δημιουργούντο, ανάλογα με τους ατομικούς και λαϊφστάιλ παράγοντες της ομάδας. «Μια αξιοσημείωτη οπτική διαφορά μεταξύ αντρών και γυναικών αφορά στη δομή των κρυστάλλων του ιδρώτα τους. Οι γυναίκες έχουν την τάση να εμφανίζουν κρυστάλλους με μυτερές αιχμές σε αντίθεση με τους άντρες που εμφανίζουν πιο επίπεδες αιχμές» επισήμανε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alice Potts (@alicenapotts)

Η κολεξιόν INPerspire παρουσιάζεται στη Vancouver Art Gallery στο πλαίσιο της έκθεσης «Fashion Fictions», η οποία ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου.


Life | Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 | Φωτογραφία εξωφύλλου από το depositphotos.com

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως