Ο Avi Avital με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

update: Ενημερώνουμε ότι εξαιτίας ενός τραυματισμού του Avi Avital, ο σπουδαίος Ισραηλινός βιρτουόζος δεν θα μπορέσει να εμφανιστεί με την Κ.Ο.Θ. το Σάββατο 18/3, όπως ήταν προγραμματισμένο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί κανονικά με το ίδιο πρόγραμμα και τον Σίμο Παπάνα να ερμηνεύει το ‘Κοντσέρτο αρ.1 για πληκτροφόρο σε ρε ελάσσονα, BWV 1052’ του Μπαχ στην εκδοχή του για βιολί.


 

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υποδέχεται τον σπουδαιότερο βιρτουόζο του μαντολίνου στον κόσμο, τον Ισραηλινό Avi Avital, για μία και μοναδική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο αναγνωρισμένος Γάλλος μαέστρος Philppe Forget.

Ο Avi Avital έχει καθιερώσει με τη δεξιοτεχνία του εκ νέου το μαντολίνο ως σολιστικό όργανο. Το παίξιμό του έχει περιγραφεί ως «εξαίσιο, με ευαισθησία και εκπληκτική ευελιξία», ενώ ο ίδιος περιγράφεται ως «παθιασμένος και εκρηκτικά χαρισματικός μουσικός» (New York Times), καθώς και ως «ένας μουσικός που μπορεί να πείσει τον ακροατή να τον ακολουθήσει οπουδήποτε» (Gramophone).

Ο πρώτος υποψήφιος για Γκράμι μαντολινίστας ερμηνεύει, σε αυτή την πρώτη του εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, το ‘Κοντσέρτο αρ.1 για τσέμπαλο σε ρε ελάσσονα, BWV 1052’ που ο Μπαχ είχε γράψει αρχικά για βιολί, σε μεταγραφή του ίδιου για μαντολίνο. Ο Avital δημιουργεί κάτι καινούριο και φρέσκο παίρνοντας στοιχεία και από τα δύο αυτά όργανα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ηχητικά το μαντολίνο.

Το πρόγραμμα ξεκινά με τη μελαγχολική ορχηστρική σουίτα του Ραβέλ ‘Ο Τάφος του Κουπρέν’ που είναι αφιερωμένη στους φίλους που έχασε κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου και ολοκληρώνεται με την περίφημη ‘Σκωτική Συμφωνία’ του Μέντελσον, με τις χαρακτηριστικές μελωδικές γραμμές που παραπέμπουν στα άγρια και ρομαντικά τοπία της Σκωτίας.

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Η δική σας ορχήστρα!

Μαντολίνο: Avi Avital
Διεύθυνση Ορχήστρας: Philippe Forget

Philippe Forget

Πρόγραμμα

Μωρίς Ραβέλ (1875-1937): Ο Τάφος του Κουπρέν, ορχηστρική σουίτα
Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685-1750): Κοντσέρτο αρ.1 για τσέμπαλο σε ρε ελάσσονα, BWV 1052 (μετ. για μαντολίνο: Avi Avital)
Φέλιξ Μέντελσον-Μπαρτόλντι (1809-1847): Συμφωνία αρ. 3 σε λα ελάσσονα, έργο 56 («Σκωτική’)

Παραγωγή: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Σε συνεργασία με τον Ο.Μ.Μ.Θ.

► Info

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023
Ώρα έναρξης: 21:00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2)

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία: 30€
Θεωρεία/Εξώστης: 25€
Μειωμένο: 20€

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, ΑμεΑ, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Μέλη Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ

Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ.
Λ. Νίκης 73
Τηλ. 2310236990
Ώρες λειτουργίας: 8:00-15:00

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: www.tsso.gr


  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως