Ο Αύγουστος Κορτώ στο Public Τσιμισκή

Ο Αύγουστος Κορτώ στο Public Τσιμισκή

παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Το μυστικό του Λεονάρντο»

Το Public και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Παρασκευή 10 Μαίου, στις 19:00, στo Public Τσιμισκή, σε μία συνάντηση με τον Αύγουστο Κορτώ με αφορμή το νέο του βιβλίο «Το μυστικό του Λεονάρντο».

“Πέθανα πρώτη φορά στα πέντε μου χρόνια…”
Στη δύση του βίου του, φιλοξενούμενος του Φραγκίσκου Α? της Γαλλίας, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι αποφασίζει ν’ αφηγηθεί τη ζωή του: από την αθωότητα και την οδύνη των παιδικών του χρόνων μέχρι την πρώτη του επαφή με την τέχνη της εικόνας, τη μαθητεία του στο ατελιέ του Βερόκιο, και την πολυτάραχη νιότη του, με τους ανομολόγητους έρωτες και τη ραγδαία του ανέλιξη στην κορυφή του καλλιτεχνικού ιερατείου της Αναγέννησης.

Όμως το αόρατο νήμα που ξετυλίγει τον μίτο της αφήγησης είναι η λαχτάρα του ηλικιωμένου Λεονάρντο να ομολογήσει το πιο σκοτεινό του μυστικό, που του βαραίνει χρόνια την ψυχή: ένα έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο, και στο οποίο χρωστά το πιο διάσημο έργο του – έναν πίνακα που δεν λέει να αποχωριστεί, καθώς περιέχει ό,τι πιο ακριβό κουβαλά στην καρδιά του.
Ιστορία μυστηρίου κρυμμένη μες στο αξεδιάλυτο μυστήριο της Ιστορίας, Το μυστικό του Λεονάρντο είναι πάνω απ? όλα ένας ύμνος στην ανθρώπινη δημιουργία: στην ψυχή και το σώμα που επιμένουν να γεννούν ακόμα κι υπό τη βαριά σκιά του θανάτου.

Public Τσιμισκή
Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 Θεσσαλονίκη ΤΚ: 546 24

Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως