{ Μουσική }

Ο Βασίλης Πρατσινάκης στο Emigre

 

Κατηγορίες: Μουσική

Ο Βασίλης Πρατσινάκης στο Emigre

Χώρος: Emigre
Αλεξάνδρου Σβώλου 54, 54622, Θεσσαλονίκη
► Δείτε τη διεύθυνση στον χάρτη
► Οδηγίες: πως πάω... Emigre
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Βασίλης Πρατσινάκης
Πότε: 08/12/2018
Ώρα έναρξης: 22:00

Ο Βασίλης Πρατσινάκης  μέσα από  γνωστές μελωδίες, ήχους και τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε και μεγαλώσαμε μαζί τους, σ ένα πρόγραμμα με  έντεχνα, λαικα αλλά Κρητικά τραγούδια πρόγραμμα που συνεχίζει και φέτος αυτό που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια σε μουσικές σκηνές της πόλης της Θεσσαλονίκης (??ΜΥΣΤΙΚΟ??, ??ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ??,  ??ΒΑΡΔΙΑ??, ??ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ??) με την αγάπη και το μεράκι στο τραγούδι και στη μουσική.
Ο Βασίλης Πρατσινάκης παίρνει τα τραγούδια του, τις μελωδίες, τους καλούς στίχους και με αγάπη, καλή διάθεση θα είναι μαζι μας το Σαββατο 8 Δκεμβριου στο Émigré.
Μαζί του οι μουσικοί ο  Αντώνης Κουμανδρακης στην κιθάρα Γιώργος Φακαλής στο μπουζούκι
Η μουσική σμίγει, ενώνει, θυμομαστε και ξεχναμε, γινόμαστε παρέα και πάμε με οδηγό τον καλό στίχο και τις αξέχαστες μελωδίες
Στο ρεπερτόριο του φροντίζει να περιλάβει μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια της σύγχρονης λαϊκής ανθολογίας, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα είδη και τις εποχές, προτείνοντας μια αρμονική συνεύρεση και μια ισορροπημένη ακρόαση. Ανιχνεύοντας παλιούς και νέους μουσικούς δρόμους, στο πρόγραμμα συναντά και πάλι συνθέτες και στιχουργούς που αγάπησε και τραγούδησε στο παρελθόν. Έτσι, παρουσιάζοντας με φρέσκο τρόπο τραγούδια της προσωπικής του επιλογής, προτείνει παραστάσεις όπου συναντιούνται ο Σαββόπουλος με τον Τσιτσάνη και ο Μάλαμας με τον Ξυλούρη, ο «ηλεκτρισμός» με το λαούτο και το βιολί, οι παλιές με τις καινούργιες μελωδίες, οι μουσικοί με το κοινό τους. Στο πρόγραμμα του δεν λείπουν και κάποια παραδοσιακά τραγούδια αλλά και τραγούδια από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.
Από τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νίκο Ξυδάκη Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Ζούδιαρη,  Θανάση Παπακωνσταντινου, Δήμο Μούτση, Γιάννη Μαρκοπούλου, Θάνο Μικρούτσικο, Σταύρο Ξαρχάκο, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Κουγιουμτζή,  Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι ως τους Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Χιώτη, ένα πρόγραμμα – ταξίδι στη Ελληνική μουσική.
Νέοι τραγουδοποιοί του εμπιστεύτηκαν τραγούδια όπως το ??Οι τρελοι του κόσμου?? σε μουσική του Γιάννη Γεωργιλά και στίχους Έλλης Καραμόσχλου, αλλά και η ??Κιτρινη Σκόνη??, και ??Γύρω κόσμος?? σε μουσική Παναγιώτη Δόβρη και στίχους Κωνσταντίνου Χρυσανθάκη

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ  
..Το τραγούδι σε πρώτο πλάνο.. 
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Émigré (café bar)
Αλ Σβώλου 54
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6949950530, 2310.262282
Ώρα έναρξης:  22:00

:

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ