4.9 C
Thessaloniki
7.4 C
Athens

Ο δήμος Καλαμαριάς για το χαράτσι της ΔΕΗ

Δωρεάν νομική υποστήριξη θα προσφέρει ο δήμος Καλαμαριάς σε όσους από τους δημότες του δεν πληρώσουν το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων.

Αναφορικά με το πρόσθετο τέλος ακινήτων, που προβλέπεται να εισπραχθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και για το οποίο ο Δήμος έχει ήδη προτρέψει με την υπ’ αριθμ. 41949/11-11-2011 επιστολή του στη ΔΕΗ, να μην προχωρήσει στο κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος και για καλύτερη ενημέρωση-αντιμετώπιση του ζητήματος από τους δημότες, ανακοινώνει τα κάτωθι :

1. Για όσους αποφασίσουν να μην πληρώσουν το τέλος
Για όσους, με δική τους ευθύνη, αποφασίσουν να μην πληρώσουν το τέλος, είτε διότι δεν επιθυμούν, είτε διότι αδυνατούν, μπορούν να απευθυνθούν στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς Κομνηνών 58 (Πεζόδρομος Καλαμαριάς), προκειμένου ο Δήμος να κοινοποιήσει προς την ΔΕΗ ομαδική εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση στο όνομα του δημότη. Όσοι δημότες ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία, θα πρέπει να προσκομίσουν στο Δήμο, φωτοτυπία της ταυτότητας, φωτοτυπία λογαριασμού της ΔΕΗ, αποδεικτικό πληρωμής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, ανταποδοτικών τελών και ΕΡΤ και υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση προς τα εντεταλμένα όργανα του Δήμου, ώστε αυτά να υπογράψουν και να κοινοποιήσουν την εξώδικο δήλωση προς τη ΔΕΗ.

Κατεβάστε
Α. την δήλωση – εξουσιοδότηση αν είστε ιδιοκτήτης του ακινήτου
Β. την δήλωση – εξουσιοδότηση αν είστε ιδιοκτήτης και έχετε εκμισθώσει το ακινήτο σε άλλον
Γ. οδηγίες για πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ σε τράπεζα

2. Για όσους αποφασίσουν να πληρώσουν το τέλος
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ (ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΥΨΟΣ «ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ»ΜΕΧΡΙ 586,94 ΕΥΡΩ) Κατά του ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ(«ΧΑΡΑΤΣΙ») και με σκοπό την επιστροφή του δικαιολογούνται ΜΟΝΟ ατομικές προσφυγές στα Διοικητικά Πρωτοδικεία από τους κυρίους ή επικαρπωτές του ακινήτου, στο οποίο αφορά ο λογαριασμός της ΔΕΗ.

Αν το συνολικό ποσό που είναι κάτω από 20.000,00 ευρώ αρμόδιο είναι το ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ. Αν το συνολικό ποσό που είναι πάνω από 20.000,00 ευρώ αρμόδιο είναι το ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ. Αν το ακίνητο είναι στα όρια του άλλοτε νομού Θεσσαλονίκης απευθυνόμαστε στα Διοικητικά Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει προθεσμία για την κατάθεση της ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ, εκτός αν έχεις ήδη ΠΛΗΡΩΣΕΙ το μέρος ή όλο του «χαρατσιού», οπότε η προθεσμία είναι60(εξήντα)ημέρες.

Αν το συνολικό ποσό του τέλους ανέρχεται μέχρι 586,94 ΕΥΡΩ την προσφυγή μπορεί να την καταθέσει ΜΟΝΟΣ του ο ενδιαφερόμενος πολίτης. Αν το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα 586,94 ΕΥΡΩ την προσφυγή μπορεί να την καταθέσει ΜΟΝΟ δικηγόρος. Στην δεύτερη αυτή περίπτωση ο ιδιώτης οφείλει να απευθύνεται σε δικηγόρο. ΚΟΣΤΟΣ Σε περίπτωση που την προσφυγή καταθέτει ο ιδιώτης ΜΟΝΟΣ του χρειάζονται: Ένα πρωτότυπο της προσφυγής που φέρει την υπογραφή(όχι φωτοτυπία) του ιδιώτη και τέσσερα φωτοαντίγραφα , που κατατίθενται στη Γραμματεία των Διοικητικών Δικαστηρίων στον 2ο όροφο του συγκροτήματος των Διοικητικών Δικαστηρίων(όχι στο κυρίως Δικαστικό Μέγαρο) στην οδό Φράγκων αριθμό 2-4 Τ.Κ. 54626, Τηλέφωνο 2310-594281 fax 2310-594280.

Πέντε(5) ΜΕΓΑΡΟΣΗΜΑ(ένσημα του ΤΑΧΔΙΚ χρώματος πράσινου)που τα προμηθευόμαστε από τα Ταμεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου (κόστος 2,5 ευρώ) Ένα παράβολο αξίας 2% στο συνολικό τέλος («χαράτσι») Αν πχ το «χαράτσι» είναι συνολικά (όχι κάθε δόση) 500,00 ΕΥΡΩ το παράβολο είναι 2%X500,00=10,00ΕΥΡΩ. Το προμηθευόμαστε από το Δημόσιο Ταμείο (οποιασδήποτε Δ.Ο.Υ) και το επισυνάπτουμε στην ΠΡΟΣΦΥΓΗ. Μέσα σε είκοσι (20)ημέρες από την κατάθεση της ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ απαιτείται επίδοση αντιγράφου της ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ στον Προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ ή του οικείου Υποκαταστήματος της ΔΕΗ (αναμένεται διευκρίνιση) (κόστος 30,00 ευρώ).

Η προσφυγή έχει ΑΞΙΑ και ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ αν γίνει δεκτή η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ (ΠΡΟΣΦΥΓΗ) που κατάθεσαν κατά της σχετικής Υπουργικής Απόφασης ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, που θα συζητηθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2011 ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αν γίνει δεκτή αυτή η ΠΡΟΣΦΥΓΗ θα γίνουν και οι επιμέρους και θα επιστραφούν νομιμότοκα τα ποσά που τυχόν καταβλήθηκαν.

Κατεβάστε
Α. ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ
Β.ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Πληροφορίες : 2313-314133, 134

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
5.2 ° C
6.7 °
2.8 °
85 %
2kmh
0 %
Δε
13 °
Τρ
13 °
Τε
15 °
Πε
14 °
Πα
16 °